Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης- σε τζίρο το ενδιαφέρον

Στους χαμηλούς όγκους των συναλλαγών οι οποίοι καταδεικνύουν το γεγονός πως οι επενδυτές παραμένουν στο περιθώριο αναφέρονται οι ΑΧΕ, ενώ μερίδα αναλυτών εκτιμά πως η χθεσινή αύξηση του τζίρου αποτελεί ένα θετική εξέλιξη. Τάσεις συσσώρευσης, και με περιορισμένο το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης προβλέπουν οι ΑΧΕ για σήμερα.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης- σε τζίρο το ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία της αγοράς σύμφωνα με την Marfin Analysis που συμπληρώνει πως αφενός οι μετοχές του FTSE-20 θα συνεχίσουν να καθοδηγούν την αγορά και αφετέρου πως το ενδεχόμενο για πτωτική κίνηση είναι περιορισμένο.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρει πως παραμένει θετική για τη μετοχή της Folli Follie, καθώς – όπως επισημαίνει – τα πρόσφατα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τον ”ισχυρό” ρυθμό ανάπτυξης σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος, ενώ συμπληρώνει πως ενδεχόμενη πίεση στην τιμή της μετοχής αποτελεί αγοραστική ευκαιρία.

Εξάλλου, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως ο αυξημένος όγκος συναλλαγών που παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση αποτελεί ένα θετικό παράγοντα, ενώ συμπληρώνει πως η αγορά θα προσπαθήσει να διακρίνει κατά πόσο συνεχίζεται το αγοραστικό ενδιαφέρον από πλευράς ξένων θεσμικών επενδυτών.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities σημειώνει πως οι επιχειρηματικές εξελίξεις παραμένουν περιορισμένες. Ωστόσο εκτιμά πως το αγοραστικό ενδιαφέρον, το οποίο έχει αρχίσει να γίνεται ορατό, ενδέχεται να οδηγήσει υψηλότερα τις τιμές των μετοχών.

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως εάν το κλίμα στις ξένες αγορές παραμείνει θετικό, θα προσδώσει καλή υποστήριξη και στην εγχώρια αγορά.

Η Σίγμα Securities σημειώνει πως η τρομοκρατική ενέργεια στη Ρωσία επηρεάζει τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως το επενδυτικό ενδιαφέρον δεν αναμένεται να αναζωπυρωθεί εν αναμονή των ανακοινώσεων αναφορικά με τα μακροοικονομικά στοιχεία από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ.

Από την πλευρά της, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως δεν αναγνωρίζει κάποιον ουσιαστικό λόγο ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει τα χρηματιστήρια σε ουσιαστική άνοδο, καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν ανησυχίες όσον αφορά στην οικονομία αλλά και στα μελλοντικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων, παράγοντες οι οποίοι και αποτυπώνονται στην ψυχολογία των επενδυτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εγνατία ΑΧΕ, αναφέρει πως οι επενδυτές επιλέγουν να παραμείνουν στο περιθώριο, όπως καταδεικνύουν και οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών, ενώ συμπληρώνει πως σε συνέχεια της χθεσινής ανοδικής κίνησης η ελληνική αγορά ενδέχεται να κινηθεί σήμερα με τάσεις συσσώρευσης και ανάλογα με τις ευρωπαικές αγορές.

Τι έγινε χθες: Ανάλογα των ευρωπαϊκών αγορών συνέχισε να κινείται η Σοφοκλέους και χθες, αναφέρει η Marfin Analysis που συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,60% με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 94 εκατ. ευρώ.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών υπεραπέδωσε με τις μετοχές των ΟΤΕ και CosmOTE να καταγράφουν κέρδη 1,54% και 1,66% αντίστοιχα, ενώ την ίδια στιγμή η μετοχή των ΕΛΠΕ κινήθηκε ανοδικά κατά περίπου 4% μετά την πρόσφατη συγκέντρωση στα επίπεδα των 6,60-6,70 ευρώ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v