Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές ενδείξεις για ενδιαφέρουσα συνέχεια

Προσυμφωνημένες πράξεις σε μετοχές του FTSE-20, αύξηση ρευστότητας των τραπεζών, επιμέρους βελτιωτικές κινήσεις σε οργανισμούς του Δημοσίου και στο... βάθος ξεκαθάρισμα του νεφελώματος των υπεράριθμων χρηματιστηριακών. Ενδείξεις που συνηγορούν για ενδιαφέρουσα συνέχεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ήπιων τόνων διολίσθηση στις ευρωπαϊκές αγορές ενδέχεται να επηρεάσει κατά τι την τάση της Σοφοκλέους, χωρίς ωστόσο να αναμένονται θεαματικές μεταβολές.

Αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες είναι πως επιχειρείται τουλάχιστον για ορισμένες μετοχές του FTSE-20 η σταθεροποίηση της τιμής τους και η εναλλαγή θέσεων.

Αναφερόμαστε πρωτευόντως στη μετοχή της Alpha ή του ΟΠΑΠ και δευτερευόντως στις Εθνική και Eurobank, όπου καταγράφεται αξιοσημείωτη συναλλακτική δραστηριότητα, προφανώς από την πλευρά ισχυρών επενδυτών.

Όμως, προσυμφωνημένες πράξεις γίνονται και σε άλλες μετοχές του FTSE- 20, με ενδεικτική την περίπτωση των Cosmote, Τιτάν και Βιοχάλκο.

Την ίδια περίοδο οι τράπεζες προχωρούν σε ενίσχυση της ρευστότητάς τους.

Μετά την Alpha και τη Eurobank, και ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς προχωρά στην έκδοση ομολογιακού δανείου (βλ. σχετικό θέμα).

Επίσης, ορισμένες ΑΧΕ επιμένουν για μετοχές του κλάδου, με ενδεικτική την περίπτωση της Εμπορικής, για την οποία η Marfin Analysis καταγράφει την ικανοποίησή της για περικοπές εξόδων (βλ. σχετικό θέμα).

Στο ίδιο πλαίσιο θα πρέπει να ενταχθεί και η εκλογή στο Δ.Σ. του ΟΤΕ του κ. Χαράλαμπου Δημητρίου (νομικού συμβούλου του κ. Γ. Αλογοσκούφη, βλ. σχετικό θέμα).

Επιμέρους κινήσεις που εκ πρώτης όψεως φαίνονται μεταξύ τους ασύνδετες, σύμφωνα όμως με την εκτίμηση διορατικών αναλυτών παραπέμπουν στην επίσπευση ήδη δρομολογημένων εξελίξεων.

Τεχνικά, για τον Γ.Δ. απαιτείται η επιβεβαίωση της στήριξης των 2.280 και της δυνατότητας αντίδρασης προς τις 2.360-2.380 μονάδες.

Το θετικό ενδεχόμενο της αντίδρασης του Γ.Δ. δηλαδή προς την περιοχή ”αντίστασης” (ΚΜΟ 30 εβδομάδων) απαιτεί τουλάχιστον για σήμερα τη διακύμανσή του σε εύρος 2.305-2.335 μονάδων και τη συντήρηση των συναλλαγών στα 70-90 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v