Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φοβού τους... Δαναούς;

Διορθωτικά κινήθηκε σήμερα η Σοφοκλέους, περιορίζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη για το Γενικό Δείκτη στο 0,59%. Δεικτοβαρείς μετοχές ”διστάζουν να αναμετρηθούν” με επίπεδα τεχνικής αντίστασης, όπως οι ΔΕΗ και Alpha Bank με τα 20 ευρώ και η Εθνική με τα 18,32 ευρώ με αποτέλεσμα, ορισμένοι να σπεύδουν προς κατοχύρωση κερδών.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Αγνόησε το θετικό διεθνές κλίμα η Σοφοκλέους (την ώρα που έκλεινε το Χ.Α. τα μεγάλα ΕυρωαπαΪκά χρηματιστήρια παρουσίαζαν την εξής εικόνα: FTSE 100 +0,43%, DAX +1,02%, CAC 40 +0,82%) και παρουσίασε συμπεριφορά αντίθετη των τελευταίων συνεδριάσεων όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη και την υψηλή κεφαλαιοποίηση (-0,26%), διατήρησε όμως την γνωστή απαισιόδοξη εικόνα όσον αφορά την αναλογία ανοδικών πτωτικών με τις δεύτερες να υπερτερούν για πολλοστή φορά των πρώτων, ενώ σε εβδομαδιαία βάση τα κέρδη του Δείκτη περιορίστηκαν στο +0,59%.

Παράγοντες της Αγοράς παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι τονίζοντας την θετική τάση που φαίνεται να επικρατεί στις διεθνείς Αγορές και την βελτίωση της ψυχολογίας ”εντός των τειχών” εντοπίζουν όμως τον κίνδυνο των χαμηλών τζίρων και το γεγονός ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, κάτι που δεν αναμένεται να ενεργοποιήσει έστω και ένα κωδικό ιδιώτη επενδυτή.

Περισσότερο προβληματισμένοι αυτοί που ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, καθώς συγκεκριμένες Δεικτοβαρείς μετοχές ”διστάζουν να αναμετρηθούν” με επίπεδα τεχνικής αντίστασης, όπως οι ΔΕΗ και Alpha Bank με τα 20 ευρώ και η Εθνική με τα 18,32 ευρώ.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης κέρδη μεγαλύτερα του 1% για Ελ. Τεχνοδομική και Motor oil και απλά θετικό πρόσημο σε Alpha Bank, Εμπορική, Εθνική, Πειραιώς και Ιντρακόμ.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για Βιοχάλκο, Γερμανό, ΔΕΗ, Coca-Cola και αρνητική ποσοστιαία μεταβολή για ΗΥΑΤΤ, ΚΑΕ, ΟΤΕ, Τιτάνα, Αγροτική, Cosmote, Eurobank.

Ο Γενικός Δείκτης παρά το γεγονός πως ξεκίνησε με μάλλον ανοδικές διαθέσεις φθάνοντας μέχρι τις 2348,97 μονάδες, έδειξε ότι ”φοβάται” να προσεγγίσει τις 2350, απώλεσε τα αρχικά κέρδη και το θετικό πρόσημο, γλίστρησε λίγο πριν το τέλος στο χαμηλό ημέρας (2328,75) και έκλεισε τελικά στις 2334,71 μονάδες με απώλειες 0,33%, ενώ ο τζίρος σημαντικά συρρικνωμένος έφθασε τα 83,2 εκ. ευρώ από τα οποία τα 4,1 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Καμία διαφοροποίηση στην τελική εικόνα με 118 ανοδικές μετοχές έναντι 156 πτωτικών και σε 14 τίτλους οι απώλειες ξεπέρασαν το 4%.

Στους επιμέρους τίτλους, η Space ”εξαργύρωσε” την έξοδό της από το καθεστώς επιτήρησης, συνεχίζει πλαγιοανοδικά η Moultirama, κινητικότητα σε Νάκα και Κλουκίνα-Λάππα, είχαν ανοδική διάθεση ΔΟΛ και Εθνική Ακινήτων αλλά δεν ”συγκίνησαν” την υπόλοιπη Περιφέρεια, ενώ φαίνεται να συνεχίζεται η αποχώρηση ”δυνάμεων” από Folli-Follie και Δυναμική Ζωή.

Oσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 1.790 τεμάχια της Αργυρομεταλλευμάτων στα 5,68 ευρώ και δύο πακέτα των 80.000 και 125.000 τεμαχίων της Alpha Bank στα 19,80 και 19,90 ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v