Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια κατοχύρωση κερδών

Η μέχρι στιγμής υποχώρηση της αγοράς λόγω των πωλήσεων σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους χαρακτηρίζεται διορθωτική παρένθεση. Θα χρειαστούν βεβαίως οι επόμενες 2-3 συνεδριάσεις προκειμένου να διαμορφωθεί πλέον η μεσοπρόθεσμη τάση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση μερικής κατοχύρωσης κερδών θεωρείται -και είναι- μέχρι στιγμής η σημερινή.

Ο Γ.Δ. πιέζεται χαμηλότερα από τις 2.330 μονάδες, ενώ την τελευταία μία ώρα επιβαρύνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1 προς 2,5.

Σημαντικότερη πίεση στις μετοχές των Coca-Cola, ΚΑΕ, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει ελεγχόμενη σε Τιτάν, ΟΤΕ, Γερμανό, Eurobank και ΔΕΗ.

Ο FTSE-20 κυμαίνεται στις 2.250 μονάδες, σε οριακό επίπεδο, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι στις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις θα απαιτηθεί η επαναπροσέγγιση των 1.268 μονάδων.

Σε αυτήν την περίπτωση η μέχρι στιγμής πίεση στην αγορά θα θεωρείται διορθωτικό διάλειμμα, αφορμή για επανατοποθετήσεις και περαιτέρω ενίσχυση της εμπορευσιμότητας - συναλλαγών.

Η αναφορά περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην υψηλή – μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς σε αυτή την κατηγορία διαμορφώνεται η μεσοπρόθεσμη τάση.

Στον ΜΚ-40 η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, με τις μετοχές των Chipita, Αττικής, ΔΟΛ, Μαΐλλη και Εθνικής Ακινήτων να διατηρούν μεγάλο μέρος των αρχικών τους κερδών.

Για τη συνέχεια θα απαιτηθεί προς το κλείσιμο η αντίδραση του δείκτη σε επίπεδο γύρω από τις 2.328 μονάδες με ενίσχυση των εντολών αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v