Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Τιμή- στόχος τα 7,5 ευρώ από UBS

Με σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο τα 7,5 ευρώ ξεκινά η UBS κάλυψη για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, ενώ ο ελβετικός οίκος εκτιμά πως η μετοχή της ΕΧΑΕ διαπραγματεύεται 9,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2005. Τρεις λύσεις στο αδιέξοδο του χαμηλού τζίρου ”βλέπει” ο οίκος- το νωρίτερο το 2007.

ΕΧΑΕ: Τιμή- στόχος τα 7,5 ευρώ από UBS
Με σύσταση ”buy” και τιμή-στόχο τα 7,5 ευρώ ξεκινά η UBS κάλυψη για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, σύμφωνα με έκθεσή της με ημερομηνία (6/9).

Εξάλλου, ο ελβετικός οίκος εκτιμά πως η μετοχή της ΕΧΑΕ διαπραγματεύεται 9,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2005.

Παράλληλα, η UBS εκτιμά ότι οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μεσοπρόθεσμα και η διαφαινόμενη ανάκαμψη των διεθνών αγορών θα λειτουργήσουν ”θετικά” για τη διαπραγμάτευση των τίτλων της εταιρίας.

Η UBS κάνει ξεχωριστή αναφορά και για τη μείωση προσωπικού της ΕΧΑΕ, την οποία χαρακτηρίζει θετικό βήμα.

Σημείο κλειδί για την πορεία της ΕΧΑΕ θεωρεί η UBS την πορεία του όγκου συναλλαγών. Η αξία των συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Αθήνας εμφανίζει discount περίπου 50% έναντι της Ευρώπης, λέει ο οίκος, κάτι που κατά την άποψή του, σηματοδοτεί το υψηλό επίπεδο κόστους των συναλλαγών.

Η τάση αυτή μπορεί να αντιστραφεί, επισημαίνει η UBS, κυρίως με δεδομένο ότι το πλειοψηφικό πακέτο της ΕΧΑΕ ελέγχεται από τις τράπεζες, οι οποίες ενδιαφέρονται να αυξήσουν τα έσοδά τους από προμήθειες. Κατά την εκτίμηση της UBS, οι εγχώριοι ιδιώτες επενδυτές δεν αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τα επίπεδα συμμετοχής τους.

Τα ύψη του τζίρου για το ελληνικό χρηματιστήριο, αναφέρεται στην έκθεση, δεν εκτιμάται ότι θα αλλάξουν πριν το 2007. Οι τρεις παράγοντες που θα οδηγήσουν σε μια τέτοια σημαντική τροποποίηση της εικόνας είναι η μείωση των προμηθειών για συναλλαγές, η επιστροφή των μικροεπενδυτών στην αγορά και η υιοθέτηση του θεσμού του κεντρικού αντισυμβαλλομένου.

Βραχυπρόθεσμα, ο οίκος εμφανίζεται αισιόδοξος για τον όγκο συναλλαγών και εκτιμά ότι θα ανακάμψουν από τα χαμηλά επίπεδα του γ΄ τριμήνου 2004. Σύμφωνα με του υπολογισμούς της UBS, κατά το τρίμηνο Σεπτέμβριος- Δεκέμβριος 2004 ο μηνιαίος τζίρος θα είναι περίπου στο 90% της περσινής καλής χρονιάς της Σοφοκλέους.

Επιφυλακτική στάση υιοθετεί αντίθετα για το 2005- και κυρίως για το πρώτο του μισό- ο οίκος αφού για τότε εκτιμά μειωμένα εταιρικά κέρδη ειδικά σε κλάδους που είχαν οφέλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως ο κατασκευαστικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v