Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά

Με σταθεροποιητικές τάσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η αγορά, ενώ μερίδα αναλυτών δεν αποκλείει τη συνέχιση αποκόμισης κερδών. Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στις εξαγγελίες κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, ενώ υψηλή κεφαλαιοποίηση, ΟΠΑΠ και Hyatt είναι στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ, όπως αναφέρει στο πρωινό της report με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου 2004.

Εξάλλου, η Marfin Analysis εκτιμά πως οι σταθεροποιητικές τάσεις θα συνεχιστούν, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η πιθανότητα πτωτικών τάσεων παραμένει περιορισμένη. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πάντως πως οι ξένες αγορές παραμένουν ο βασικότερος ρυθμιστής της τάσης της Σοφοκλέους.

Παράλληλα, η Marfin Analysis προβλέπει ότι οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Hyatt θα βρεθούν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς

–όπως επισημαίνει– οι εξελίξεις αναφορικά με την πιθανότητα επαναφοράς των slot machines και εκτός καζίνο από τις αρχές του 2005 ενδέχεται να δημιουργήσουν ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη των πωλήσεων των δύο συγκεκριμένων εταιριών.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities προβλέπει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η τάση αποκόμισης κερδών που παρουσιάστηκε την Παρασκευή, καθοδηγούμενη κυρίως από μια ανάλογη τάση και στις ξένες αγορές.

Επίσης, η Eurobank Securities συμπληρώνει πως η ομιλία του πρωθυπουργού για την οικονομία κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο.

Στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αναφέρεται και η Εγνατία ΑΧΕ, καθώς, όπως τονίζει, θα αποκαλύψει τα σχέδια της κυβέρνησης για σημαντικά θέματα σχετικά με τα δημόσια οικονομικά, όπως είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και η φορολογία.

Η Σίγμα Securities σημειώνει πως την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,58% στις 2,334.71 μονάδες, με το κυριότερο μέρος του όγκου των συναλλαγών να αφορά σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Σίγμα Securities αναφέρει πως δεν βλέπει λόγο ώστε να αλλάξει η εν λόγω τάση, καθώς οι επενδυτές παραμένουν προσεκτικοί όσον αφορά στις προοπτικές των εταιριών της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Τι έγινε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2004: Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,33% στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους όγκους των συναλλαγών να υποχωρούν στα 80 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις.

Η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report (με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου) αναφέρει πως στην τρέχουσα φάση παρατηρείται ότι η περιοχή των 2.280 μονάδων ορίζει την πρώτη περιοχή στήριξης, ενώ συμπληρώνει πως η επόμενη εντοπίζεται στο επίπεδο των 2.320 μονάδων.

Παράλληλα, η Omega Bank αναφέρει πως η περιοχή των 2.340 μονάδων έχει τον ρόλο της πρώτης αντίστασης, ενώ η επόμενη εντοπίζεται στο επίπεδο των 2.390 μονάδων.

Αναφορικά με τις βραχυχρόνιες διακυμάνσεις, η Omega Bank εκτιμά πως θα προσφέρουν ευκαιρίες σύντομων κερδών στους επενδυτές με βραχυπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική, ενώ αντίθετα ουσιαστική είσοδος πρέπει να γίνει, σύμφωνα πάντα με την Omega Bank, σε ενδεχόμενη αποφασιστική ανοδική διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 2.340 μονάδων, γεγονός που θα ενισχύσει τη βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εξάλλου, η Fortius Finance σε τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη, με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου 2004, αναφέρει πως ο Γενικός Δείκτης κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής έδειξε σημάδια προσωρινής κόπωσης στην ανοδική κίνηση, καθώς έκλεισε με απώλειες 0,33%, στις 2.334,71 μονάδες, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά το υψηλότερο σημείο στις 2.348.97 μονάδες.

Η Fortius Finance συμπληρώνει πως σε πιθανή εκδήλωση καθοδικής κίνησης, στήριξη –εκτός των 2.320 μονάδων– θα προβάλλει και το επίπεδο των 2.275 μονάδων, ενώ σε αντίθεση περίπτωση συνέχισης του ανοδικού momentum, αντίσταση εμφανίζει το επίπεδο των 2.374 μονάδων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v