Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι αποφάσεις για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ που αναμένεται να ληφθούν σήμερα, τα δάνεια που αναμένεται να συνάψει το 2005 το Δημόσιο, η εικόνα της τραπεζικής αγοράς, αλλά και τα ”μικρά γράμματα” των ισολογισμών εξαμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι αποφάσεις για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ που αναμένεται να ληφθούν σήμερα, τα δάνεια που αναμένεται να συνάψει το 2005 το Δημόσιο, η εικόνα της τραπεζικής αγοράς, αλλά και τα ”μικρά γράμματα” των ισολογισμών εξαμήνου των εισηγμένων επιχειρήσεων είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

ΔΕΘ: Σήμερα θα ληφθεί σύμφωνα με την Ημερησία η απόφαση για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ, ενώ παράλληλα συμπληρώνει ποιες αποφάσεις έχουν τεθεί στο τραπέζι για το φορολογικό, τα εισοδήματα και την επιχειρηματικότητα.

Σκανδαλίδης: ”Προτείνω Σημίτη για πρόεδρο καθώς είναι μια αυτονόητη επιλογή συναινετικής λύσης για την προεδρία της Δημοκρατίας” λέει σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία ο Κώστας Σκανδαλίδης.

ΚΠΣ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά στη διαδικασία της επιστροφής από την Ελλάδα, κονδυλίων που καταβλήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του Β’ ΚΠΣ, αλλά διαπιστώθηκαν παρατυπίες τονίζει η Ναυτεμπορική.

Δημόσιο: Δάνεια 34 δισ. ευρώ θα συνάψει το Δημόσιο το 2005, παρά τον στόχο για μείωση ελλείμματος προϋπολογισμού στο 2,8% του ΑΕΠ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ισολογισμοί: Η ”μαύρη βίβλος” των ισολογισμών εξαμήνου απασχολεί το πρωτοσέλιδο της Ημερησίας που κάνει λόγο για διαπιστώσεις – σοκ των ορκωτών λογιστών όσον αφορά στις εισηγμένες εταιρίες, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για εταιρίες που θα έπρεπε να είχαν κλείσει, αλλά και για ιδιοκτήτες που αγνοούν ποιες εξαγορές έκαναν.

Εφορία: Στην επιστροφή του Ε9 για τα 22 εκατ. ακίνητα αναφέρεται η Ημερησία που συμπληρώνει πως όλοι οι φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να δηλώσουν και πάλι τα ακίνητά τους.

Ολυμπιάδα: Στις κοινωνικές επιπτώσεις της Ολυμπιάδας αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο που τονίζει πως γενικά τα πήγαμε θαυμάσια, αλλά…

Τράπεζες: Για αύξηση προβλέψεων και πλειστηριασμών στις Τράπεζες, για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων και λόγω ΔΛΠ κάνει λόγω η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τις προσπάθειές τους για τη διεκδίκηση σημαντικών μεριδίων από την αναπτυσσόμενη τραπεζική αγορά των Βαλκανίων, αναμένεται να εντείνουν οι ελληνικές τράπεζες, καθώς στην ελληνική αγορά η λιανική τραπεζική έχει εισέλθει σε φάση ωρίμανσης, τονίζει η Ναυτεμπορική.

ΚΕΔ: Η ΚΕΔ οδεύει προς τη Σοφοκλέους, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την άμεσή εισαγωγή της.

Εθνική Τράπεζα: Από το 2005 αναμένει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να αποδώσει η στρατηγική της αναφέρει στη Ναυτεμπορική ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γ. Πεχλιβανίδης.

Τράπεζα Πειραιώς: Στην αγορά του real estate δραστηριοποιείται η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η Τράπεζα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά και διαχείριση.

Τράπεζα Αττικής: Για πρόταση του ΤΣΑΥ για το 19% της Αττικής κάνει λόγο η Ημερησία σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην προκήρυξη διαγωνισμού.

ΑΝΕΚ: Την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΔΑΝΕ αποφάσισε η ΑΝΕΚ σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως αναθερμαίνονται οι επαφές με τον Περικλή Παναγόπουλο για το ”Διαγόρας”.

Βαλκάν: Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε στη Βαλκάν, στο πλαίσιο των μαζικών απολύσεων υπαλλήλων, αναφέρει η Ημερησία που συμπληρώνει πως από τους 350 εργαζόμενους παραμένουν μόλις 90.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v