Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin Analysis: Στο επίκεντρο οι τράπεζες

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών αναμένεται να βρεθούν την τρέχουσα εβδομάδα οι τράπεζες, στο πλαίσιο της συνάντησης του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Νίκου Γκαργκάνα με τις διοικήσεις των μεγάλων ελληνικών τραπεζών, αναφέρει η Marfin Analysis, που παράλληλα σημειώνει πως παραμένει θετική για την Εθνική Τράπεζα.

Marfin Analysis: Στο επίκεντρο οι τράπεζες
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν την τρέχουσα εβδομάδα οι τράπεζες, στο πλαίσιο της συνάντησης του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Νίκου Γκαργκάνα με τις διοικήσεις των μεγάλων ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου.

Η χρηματιστηριακή παράλληλα αναφέρεται σε δηλώσεις που παρέθεσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Γ. Πεχλιβανίδης, στην εφημερίδα ”Ναυτεμπορική” σχετικά με τη στρατηγική της τράπεζας όσον αφορά στα έσοδα και τα κόστη.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του κ. Γκαργκάνα με τις διοικήσεις των τραπεζών, η Marfin Analysis σημειώνει πως στην ατζέντα περιλαμβάνονται η γενικότερη κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, οι προοπτικές του σε συνέχεια της αναμενόμενης κάμψης σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια της μετα-Ολυμπιακής περιόδου, το πρόβλημα στο ασφαλιστικό, αλλά και οι επιδράσεις από την υιοθέτηση των ΔΛΠ.

Παράλληλα, η Marfin Analysis, αναφερόμενη στη στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας, με βάση τις δηλώσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου κ. Πεχλιβανίδη, σημειώνει πως ο τελευταίος αναφέρθηκε στη νέα πολιτική της τράπεζας αναφορικά με τις πωλήσεις και το κόστος.

Σύμφωνα με τον κ. Πεχλιβανίδη, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2004 η διοίκηση της τράπεζας θα παρουσιάσει το αναλυτικό της business plan όσον αφορά μεταξύ άλλων στα προϊόντα της, αλλά και στις συνέργιες μεταξύ των θυγατρικών του ομίλου.

Τα πρώτα αποτελέσματα από τη στρατηγική του ομίλου αναμένεται να γίνουν ορατά στο 2005, σύμφωνα με τον κ. Πεχλιβανίδη.

Η Marfin Analysis τονίζει πως παραμένει θετική για την Εθνική Τράπεζα, δεδομένων των προοπτικών που διαθέτει για περαιτέρω βελτίωση, ενώ συμπληρώνει πως στην παρούσα φάση διατηρεί τις προβλέψεις της αμετάβλητες, επισημαίνοντας πως θα ανανεώνει το μοντέλο της σταδιακά µε την ανακοίνωση του business plan και τις πρωτοβουλίες της διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v