Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρελαντί ο Δείκτης, κίνηση στην περιφέρεια

Μεμονωμένης έκτασης είναι η μέχρι στιγμής αντίδραση μετοχών εταιριών της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, πλην, όμως, ευπρόσδεκτη. Από τον FTSE-20 ξεχωρίζει η υψηλή τιμή της Cosmote, η περιορισμένη προσφορά κοντά στην αντίσταση των 10,8 ευρώ του ΟΤΕ και η περαιτέρω μικρή πίεση της μετοχής του ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η κινητικότητα που καταγράφεται σε τμήμα της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης ενδέχεται να αποτελεί για την τρέχουσα εβδομάδα το διαφοροποιό στοιχείο.

Δεδομένης της μέχρι στιγμής στάσης των ισχυρών παιχτών θα μπορούσε η αντίδραση μετοχών όπως; Κλωνατέξ, Lannet, Fanco, Δυναμική Ζωή, Sex Form, Alfa Alfa Συμμετοχές, Αλτε, να αναθερμάνει υπό προϋποθέσεις μέρος της αγοράς.

Όμως, σε ένα λιγότερο προβληματικό κομμάτι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, διαπιστώνεται αύξηση συναλλαγών σε μετοχές των Μαίλλη, Ιατρικό Αθηνών, ΕΧΑΕ, Κορασίδης, Intralot και ορισμένες ακόμη μετοχές, με εύλογο ενδιαφέρον.

Στον κλάδο της υγείας, διαπιστώνεται πως τις τελευταίες συνεδριάσεις, αν μη τι άλλο, ενισχύεται η εμπορευσιμότητα των μετοχών και μερική βελτίωση της χρηματιστηριακής τους εικόνας.

Διαπιστώνεται επίσης, πως σταθερά τις τελευταίες μέρες η μετοχή των ΕΧΑΕ ξεπέρασε και τα 6,50 ευρώ, με συναλλαγές σήμερα μισού εκατ.

Είναι προφανές πως οι εξελίξεις και σε διοικητικό επίπεδο οδηγούν είτε σε περαιτέρω ενίσχυση της θέσης των βασικών μετόχων είτε άλλων ισχυρών επενδυτικών σχημάτων που προσβλέπουν σε υπεραπόδοση έναντι του Γ.Δ.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενδιαφέρον παρουσιάζει η υψηλότατη τιμή των 13,52 ευρώ της Cosmote, η περαιτέρω ασθενής πίεση προς τα 15,80 ευρώ o OΠΑΠ, η σταθεροποίηση της Coca Cola στα 19,56 ευρώ, και οι περιορισμένες συναλλαγές (προσφορά) στα 10,54 ευρώ του ΟΤΕ.

Στη μετοχή του Οργανισμού πραγματοποιήθηκαν διερευνητικές πράξεις και στα 10,80 ευρώ, δηλαδή στο όριο της πρώτης ισχυρής αντίστασης για τη μετοχή.

Σημείωση: Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η συγκριτικά αυξημένη εμπορευσιμότητα στη μετοχή της Alpha, ξεπερνά σε τεμάχια τόσο τις Εθνική, Eurobank όσο και τις μετοχές Πειραιώς, Εμπορική.

Στη μετοχή της Alpha ”δοκιμάζεται” η δυναμική υπέρβαση των 20 ευρώ, κάτι που εάν συμβεί θα φέρει το Γ.Δ. προς τις 2.340 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v