Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η οικονομική πολιτική που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ, η επίσκεψη κλιμακίων από Eurostat και ΔΝΤ στην Αθήνα, ο νέος πρόεδρος του Χ.Α., αλλά και η πέμπτη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΟΑ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η οικονομική πολιτική που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ, η επίσκεψη κλιμακίων από Eurostat και ΔΝΤ στην Αθήνα, ο νέος πρόεδρος του Χ.Α., αλλά και η πέμπτη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΟΑ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

ΔΕΘ: Στον έλεγχο των δημόσιων οικονομικών, με ταυτόχρονη ανάδειξη ενός μεταολυμπιακού αναπτυξιακού κύματος που θα μεταφέρει ευκαιρίες απασχόλησης στην περιφέρεια, θα στοχεύσει η νέα οικονομική πολιτική που θα παρουσιάσει το προσεχές Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αναφέρει η Καθημερινή.

Ήπια προσαρμογή στη δημοσιονομική πραγματικότητα, αναπτυξιακά μέτρα αλλά και ορισμένα φιλολαϊκά, και έκκληση προς τον επιχειρηματικό κόσμο να αξιοποιήσει τη θετική εικόνα της χώρας μετά τους Αγώνες είναι οι τρεις βασικοί άξονες που θα περιέχονται στην ομιλία του πρωθυπουργού, σύμφωνα με Το Βήμα.

Πακέτο ενός δισ. ευρώ για έργα στη Βόρεια Ελλάδα έως το 2008 θα περιλαμβάνεται στις εξαγγελίες του Κ. Καραμανλή, τις πρώτες έως πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, αναφέρει το Κέρδος.

Μέτρα τόνωσης των ιδιωτικών επενδύσεων, στήριξης της Περιφέρειας, αλλά και ενίσχυσης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, περιέχει σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, το ”πακέτο” των εξαγγελιών που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός το Σάββατο στη ΔΕΘ.

Ελληνική Οικονομία: Βαρύ είναι το κλίμα στις πρώτες συναντήσεις των κλιμακίων του ΔΝΤ και της Eurostat στην Αθήνα αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το ΔΝΤ θέτει θέμα μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό και στην αγορά εργασίας.

Πληθωρισμός: Σήμα κινδύνου για τον πληθωρισμό αποτελούν οι ανατιμήσεις των βιομηχανικών προϊόντων, που καταγράφηκαν τον Ιούλιο στο δείκτη τιμών χονδρικής πώλησης της ΕΣΥΕ, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Δαπάνες: Σύστημα παρακολούθησης του προϋπολογισμού σε μηνιαία βάση σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.

Σοφοκλέους: Οριστικοποιείται αύριο η τοποθέτηση του κ. Σπ. Καπράλου στη θέση του προέδρου του Χ.Α. τονίζει Το Βήμα.

Συνεχίζεται η απαξίωση της Σοφοκλέους, σύμφωνα με την Ημερησία που σημειώνει πως οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί, γεγονός που αποτυπώνεται στον τζίρο.

ΓΣΕΕ: Σε περίοδο πληθωρισμού κερδών και όχι ”αμοιβών” βρίσκεται η ελληνική οικονομία διαπιστώνει η έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στην οποία εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, αρκεί η κυβέρνηση να μη διολισθήσει σε ”νεοφιλελεύθερης έμπνευσης πολιτικές” σημειώνει Το Βήμα.

Η ελληνική οικονομία διαθέτει μια δική της εσωτερική δυναμική και η κυβέρνηση οφείλει να το λάβει υπόψη της στη χάραξη της οικονομικής της πολιτικής, μακριά από νεοφιλελεύθερες πολιτικές επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αναφέρει η Εξπρές.

Αισιοδοξία για την αύξηση της απασχόλησης αλλά και προβληματισμό για το ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών και για την υποχώρηση της εγχώριας ζήτησης καταγράφονται στην ετήσια έκθεση της ΓΣΕΕ για την ”ελληνική οικονομία” αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Σύμφωνο Σταθερότητας: Ο επίτροπος Νομισματικών, Χοακίν Αλμούνια δεν προβλέπει αντιδράσεις από πλευράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις προτάσεις που υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας, σημειώνει η Καθημερινή.

Εξαγωγές: Οι ελληνικές εξαγωγές ”βούλιαξαν” εφέτος λόγω της απώλειας ανταγωνιστικότητας και εμφανίζουν πτώση 8,4% όταν το 2003 βρίσκονταν σε άνοδο, αναφέρει Το Βήμα.

Μικρομεσαίες Μετοχές: Οι ρευστοποιήσεις μετοχών από εταιρίες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, που είτε απορροφούνται είτε θα απορροφηθούν από τους μητρικούς τραπεζικούς ομίλου, η ανησυχία και η έντονη φημολογία για το κλείσιμο και άλλων χρηματιστηριακών εταιριών και ο γενικότερος προβληματισμός για το μέλλον δεκάδων εταιριών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης αποτελούν σύμφωνα με την Καθημερινή τις βασικές αιτίες για την κατάρρευση των ”μικρομεσαίων μετοχών”.

Ακίνητα: Το μεγάλο στοίχημα για την Αθήνα είναι το πώς και εάν θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει τα πέντε σημαντικά ”κληροδοτήματα” της μεγάλης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, αναφέρει το Κέρδος.

Υγεία: Μετά τη ”σφαγή” εκατοντάδων στελεχών στον χώρο της Παιδείας, ήρθε η σειρά της Υγείας, τονίζει Το Βήμα.

Τράπεζες: Σοβαρές επιφυλάξεις για τη συνεπή εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών δανείων τρέφουν οι τράπεζες, που φοβούνται ότι οι κίνδυνοι αδυναμίας αποπληρωμής κοινοπρακτικών, συγκεκριμένα, δανείων προς μεγάλες επιχειρήσεις θα αυξηθούν περαιτέρω για ορισμένους από τους ”μεγάλους” παίκτες της αγοράς, αναφέρει το Κέρδος.

Καταναλωτική Πίστη: Οξύνεται ο ανταγωνισμός στην καταναλωτική πίστη, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Ολυμπιακή Αεροπορία: Την πέμπτη, από το 1999, και εντεύθεν προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αλλά και των Ολυμπιακών Αερογραμμών προωθεί άμεσα η κυβέρνηση με την επιλογή συμβούλου, τονίζει η Καθημερινή.

STET Hellas: Κοστίζει το ”σπάσιμο” της αποκλειστικότητας επισημαίνει η Καθημερινή που συμπληρώνει πως η διαιτησία δικαίωσε εν μέρει τη Mobitel και επιβαρύνει με 37,9 εκατ. δολάρια την Stet Hellas.

Μπαλάφας: Την επιτήρηση στη μετοχή της Μπαλάφας που αποφάσισε το δ.σ. του Χ.Α. αναφέρεται ο Τύπος της Τρίτης.

Elmec Sport: Τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του και τη δραστική μεγέθυνση σε ενοποιημένη βάση θέτει το 2004 ο όμιλος της Elmec Sport, αναφέρει η Εξπρές.

Μητέρα: Κρίσιμη θεωρείται η γενική συνέλευση των μετόχων της γενικής κλινικής Μητέρα, η οποία θα επιβεβαιώσει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για εισαγωγή της εταιρίας στο Χ.Α. αναφέρει το Κέρδος.

Φιλοξενία 2004: Τους ζητάνε τώρα και τα ρέστα από τη ”Φιλοξενία 2004” τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο σύμφωνα με την οποία η εταιρία ζητάει από τους ιδιοκτήτες επιστροφή των προκαταβολών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v