Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόκκινο χρώμα με ισχνό τζίρο

Με ελάχιστη προσφορά υποχωρούν στο σύνολό τους οι μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ανάλογη, αν όχι χειρότερη, είναι η εικόνα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Υποτονικό το αγοραστικό ενδιαφέρον, με συναλλαγές μόλις 11 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόλις μία από τις 20 μετοχές του FTSE-20, η CosmOTE, εμφανίζει κέρδη.

Με περιορισμένη εμπορευσιμότητα οι μετοχές, που σε καμία μετοχή δεν ξεπερνά (στις 11.55) τα 100.000 τεμάχια, υποχωρούν μέχρι και 2,3% χαμηλότερα.

Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται, προς τα 3,32 ευρώ, για τη μετοχή της ΕΛΤΕΧ και οι μικρότερες προς τα 19,84 ευρώ για την Alpha.

Ελάχιστη προσφορά στις μετοχές των Coca-Cola, Hyatt, Βιοχάλκο, Τιτάν, Εμπορική, Motor Oil, ενώ μέχρι τις 11.35 εμφανίζονταν χωρίς πράξη η μετοχή των ΚΑΕ.

Δεδομένης της εικόνας στον FTSE-20, δικαιολογείται η καταγραφή ισχυρότερων πιέσεων για μετοχές εταιριών του ΜΚ-40 και SC-80.

Από τις μετοχές του πρώτου δείκτη με οριακό ποσοστό θετικής μεταβολής κινούνται οι Σιδενόρ, Ιατρικό Αθηνών, Βωβός, Χαλκόρ και ΓΕΚ.

Ανάλογη, αν όχι χειρότερη, είναι η εικόνα για τον SC-80, καθώς μόλις 9 μετοχών (Auto Hellas, Axon, Byte, Newsphone, Reds, Καθημερινή, Κυριακίδης, Κατσέλης, Μουζάκη) η τιμή ενισχύεται με ελάχιστες συναλλαγές.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 5, με το σύνολο των συναλλαγών να μην ξεπερνά την πρώτη ώρα τα 11 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v