Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Παίρνουν κεφάλι” οι πωλητές

Είτε επειδή κατοχυρώνουν βραχυπρόθεσμα κέρδη είτε γιατί... γνωρίζουν κάτι περισσότερο ισχυροί επενδυτές προχωρούν σε περιορισμένης έκτασης πωλήσεις στη Σοφοκλέους. Προς τις 2.305 μονάδες ο Γ.Δ. με την εικόνα να ”χαλά” και στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πωλητές στα βαριά χαρτιά ”χαλούν” τη μέχρι στιγμής τεχνικά ελεγχόμενη πορεία της αγοράς.

Βέβαια, ο Γ.Δ. εξακολουθεί να κινείται υψηλότερα των 2.305 μονάδων, όμως, την τελευταία μισή ώρα εντείνονται οι ρευστοποιήσεις σε μετοχές των ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ και λιγότερο σε Alpha, Τιτάν.

Προφανώς, οι ισχυροί επενδυτές είτε γνωρίζουν κάτι περισσότερο από το μέσο επενδυτή και κατοχυρώνουν μέρος των θέσεών τους είτε ρευστοποιούν για να ”κλειδώσουν” μέρος των πρόσφατων κερδών τους από τις τοποθετήσεις τους σε ΟΤΕ, Εθνική, Alpha.

Βέβαια, στη μετοχή του ΟΠΑΠ η εντολή πώλησης φαίνεται να είναι σταθερή τις τελευταίες 3 συνεδριάσεις, συμπεριλαμβανόμενης της σημερινής, με την ελάχιστη τιμή να διαμορφώνεται στα 15,48 ευρώ.

Ο FTSE-20 εμφανίζει συγκριτικά απώλειες μεγαλύτερες από τον ΜΚ-40 (-0,77%) και SC-80 (-0,87%).

Ακραίες διακυμάνσεις, το τελευταίο ημίωρο αρνητικές χαρακτηρίζουν την τελευταία μισή ώρα μετοχές εταιριών, όπως Alfa Alfa Holdings, Altec, Στρίντζη, Δομική Κρήτης, Κλωνατέξ, Νάουσα, Lannet, Μινωικές Γραμμές, Sanyo.

Ενδεικτικά στην περίπτωση της Κλωνατέξ κοινής, το εύρος μεταξύ υψηλής και χαμηλής τιμής ημέρας διαμορφώνεται στο 1,51-1,34 ευρώ, στην Νάουσα στο 1,53-1,37 ευρώ, στη Lannet, 1,52-1,38 ευρώ.

Η εικόνα που διαμορφώνεται την τελευταία περίπου μισή ώρα για μετοχές εταιριών υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης παραπέμπει σε μερική ρευστοποίηση θέσης ισχυρών επενδυτών.

Η εξήγηση μέχρι στιγμής, εάν θεωρηθεί πως επιχειρείται κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων αποδόσεων, θα φανεί εάν ευσταθεί ή όχι προς το κλείσιμο της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v