Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στο ίδιο μοτίβο η αγορά

Αναμενόμενη και βάσει των προβλέψεων της αγοράς εκτιμούν οι ΑΧΕ πως ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της αγοράς, η οποία εκτιμάται πως θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης, ενώ μερίδα αναλυτών δεν αποκλείει και την αποκόμιση κερδών.

ΑΧΕ: Στο ίδιο μοτίβο η αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η εισροή κεφαλαίων από θεσμικούς επενδυτές και η πορεία των ξένων αγορών εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα παραμείνουν οι βασικοί διαμορφωτές της τάσης για τη Σοφοκλέους.

Στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αναφέρεται η Marfin Analysis, χαρακτηρίζοντάς την αναμενόμενη και ανάλογη των προβλέψεων της αγοράς. Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή εκτιμά πως δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την αγορά σήμερα.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρεται και στη μετοχή της Intralot, η οποία ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η μετοχή της εταιρίας, παρά τα ”ισχυρά” θεμελιώδη της μεγέθη, έχει υποαποδώσει κατά 22% έναντι της αγοράς από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, ενώ συμπληρώνει πως διαπραγματεύεται 8,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004, και σε σημαντικό discount σε σχέση με τις ομοειδείς, εγχώριες και ξένες επιχειρήσεις.

Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Eurobank Securities, σύμφωνα με την οποία δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών.

Σε υψηλότερα επίπεδα εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα κινηθεί η αγορά με την ομιλία του πρωθυπουργού να δημιουργεί το κατάλληλο momentum όπως σημειώνει, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στο πόρισμα του FTSE για την ελληνική αγορά που θα ανακοινωθεί αύριο.

Σε αυτό το πλαίσιο καταλήγει η Σίγμα Securities πως προβλέπεται η ανοδική κίνηση της Σοφοκλέους, καθώς αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις σε έργα υποδομής, αλλά και περισσότερο επιθετικές κινήσεις στον τομέα της ενέργειας.

Εξάλλου, η Eurocorp εκτιμά πως οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν ανοδικά σήμερα, ύστερα από το ”ράλι” της Wall Street την Παρασκευή.

Ανάλογη με την τοποθέτηση της Marfin Analysis είναι και της Εγνατίας ΑΧΕ, η οποία, όπως αναφέρει στο πρωινό της report, δεν αναμένει σημαντική διαφοροποίηση στην αγορά σήμερα, καθώς –όπως επισημαίνει– η ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ δεν παρουσιάζει κάποιο σημαντικό λόγο που θα οδηγήσει σε βελτίωση της ψυχολογίας.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως και η εικόνα των διεθνών αγορών δεν υποστηρίζει μια ανοδική πορεία, αν και τονίζει ότι μια μικρή ανοδική κίνηση μεσοπρόθεσμα δεν αποκλείεται.

Η κίνηση του Γενικού Δείκτη σε σχέση με την πορεία των συναλλαγών θα πρέπει να μελετηθεί την τρέχουσα εβδομάδα όπως αναφέρει η Omega Bank στην εβδομαδιαία της ενημέρωση, ενώ συμπληρώνει πως η ολοκλήρωση του σχηματισμού βάσης τιμών στα τρέχοντα επίπεδα σε συνδυασμό με τη διατήρηση των τιμών πάνω από την περιοχή των 2.280 μονάδων θα αποτελέσουν αγοραστικό σήμα για τους επενδυτές με βραχυπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική.

Ωστόσο, συμπληρώνει η Omega Bank, ένδειξη ενίσχυσης των θέσεων θα αποτελέσει μόνο η αποφασιστική ανοδική διάσπαση των 2.340 μονάδων με ισχυρό όγκο συναλλαγών, καθώς θα επιβεβαιώσει την έναρξη ενός νέου βραχυπρόθεσμου ανοδικού κύκλου που θα οδηγήσει τις τιμές έως την περιοχή αντίστασης των 2.390 μονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2004: Κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με εξαίρεση το πακέτο της EFG Eurobank, οι όγκοι συναλλαγών παρέμειναν στα επίπεδα των 70 εκατ. ευρώ, τονίζει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών κινήθηκαν ανοδικά.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ κατάφερε να κλείσει με κέρδη 1,03% ύστερα από συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, συμπληρώνει η Marfin Analysis, επισημαίνοντας πως η μετοχή της Ηρακλής σημείωσε άνοδο σχεδόν 3% μετά την εισροή νέων σχετιζόμενων με τη Lafarge.

Τι έγινε την εβδομάδα 3-10 Σεπτεμβρίου: Οριακές διακυμάνσεις εμφάνισε η εβδομάδα που πέρασε, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να διαμορφωθεί στις 2.328,71 μονάδες, μειωμένος κατά 0,26% σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής, αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

H Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν ελαφρώς μειωμένη (-1,7%) και διαμορφώθηκε στα 81,0 εκατ. ευρώ έναντι 82,4 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδας, με πολλά όμως πακέτα στη συνεδρίαση της Τετάρτης και της Παρασκευής.

Η αγορά, σύμφωνα με τη Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, επικέντρωσε την προσοχή της στο περιεχόμενο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ επισημαίνει πως πέρα από τις ψυχολογικές αναστολές που δημιούργησε στους επενδυτές η μαύρη επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου, οι διεθνείς αγορές δεν παρουσίασαν αξιόλογες διακυμάνσεις, με εξαίρεση τις μετοχές υψηλής τεχνολογίας που κατάφεραν να βελτιώσουν τις αποτιμήσεις τους έπειτα από μια μικρή θετική αναθεώρηση των προσδοκιών για τα κέρδη γ’ τριμήνου του 2004.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v