Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, οι ευθύνες για την πτώση του Σινούκ, η νέα σύσταση για το έλλειμμα-χρέος από το Ecofin, αλλά και οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, οι ευθύνες για την πτώση του Σινούκ, η νέα σύσταση για το έλλειμμα-χρέος από το Ecofin, αλλά και οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Σινούκ: Ο αδόκητος θάνατος του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής Πέτρου προκάλεσε οδύνη στην ορθοδοξία επισημαίνει η ”Ναυτεμπορική”, που συμπληρώνει πως σήμερα συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για αναζήτηση ευθυνών.

ΔΕΘ: Τελικά η σταδιακή μείωση της φορολογίας θα αφορά μόνο τα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων αναφέρει η ”Ημερησία”, που επισημαίνει πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έμεινε κρυφή η ”μαγική συνταγή” για την οικονομία.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία αναγνώρισε εμμέσως ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη ΔΕΘ, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, που επισημαίνει πως ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ”στο άμεσο μέλλον δεν μπορούμε να πάμε σε πολιτική παροχών”.

Ο πρωθυπουργός δεν αποσαφήνισε τα φορολογικά μέτρα επισημαίνει η ”Ελευθεροτυπία”, που συμπληρώνει πως το οικονομικό επιτελείο από το 2005 σχεδιάζει αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, νέο κλιμάκιο με συντελεστή 25%, μείωση 1%-2% του ανώτατου (40%), έκπτωση 20% τόκων στεγαστικών δανείων και μείωση 3,5% στη φορολόγηση επιχειρήσεων.

Ecofin: Αναγνώρισαν τις προθέσεις για δημοσιονομική πολιτική, αλλά έδειξαν πλέον ότι τα πράγματα από εδώ και πέρα θα είναι δύσκολα για την Ελλάδα, σημειώνει η ”Ναυτεμπορική”, που αναφέρεται στους υπουργούς Οικονομίας και στο συμβούλιο του Ecofin που έγινε Παρασκευή και Σάββατο, στο τέλος του οποίου οι υπουργοί εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία εξέφραζαν ανησυχία και δυσπιστία σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ιδιωτικές Επενδύσεις: Την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων 2,8 έως 3 δισ. ευρώ προσδοκά για το 2005 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, που συμπληρώνει πως μόνο από τα έργα του ΚΠΣ αναμένονται το 2005 ιδιωτικά κεφάλαια ύψους περίπου 650 εκατ. ευρώ.

Τράπεζες: Συμβιβασμό στο Ασφαλιστικό θέλουν οι τράπεζες σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που επισημαίνει ότι καταλυτική είναι η συμμετοχή του κράτους.

Εθνική Τράπεζα: Την αγορά της Τουρκίας διερευνά η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που σημειώνει πως ο κ. Τ. Αράπογλου δήλωσε ότι η εξαγορά ή η αυτόνομη ανάπτυξη της τράπεζας στην Τουρκία εξετάζεται, ενώ υπάρχουν σχέδια και για τη Ρωσία.

ΟΤΕ: Υπηρεσίες i-mode σε Βουλγαρία και Αλβανία θα προσφέρει ο ΟΤΕ σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που συμπληρώνει πως η Cosmote προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ στο 2005.

Αγροτική Τράπεζα: Ομολογιακό εξετάζει η Αγροτική Τράπεζα για την κεφαλαιακή της ενίσχυση όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας είναι κάτω από το όριο.

ΑΝΕΚ: ”Στους επόμενους μήνες θα συντελεστούν αλλαγές στην ελληνική ακτοπλοΐα. Όσο για την ΑΝΕΚ, ούτε είχε ούτε πρόκειται να έχει οικονομικό πρόβλημα”, δήλωσε σε συνέντευξή του στη ”Ναυτεμπορική” ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

ΔΕΠΑ: Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται η συμφωνία για τη ΔΕΠΑ σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που παράλληλα παραθέτει το σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.

Delta Airlines: Σε 7.000 απολύσεις προχωρά η Delta Airlines σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v