Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόσταση ασφαλείας από τις 2.305

Στην πλάτη κυρίως της Εθνικής και κατ’ επέκταση του τραπεζικού τομέα ”στηρίζεται” σήμερα η αγορά. Ωστόσο, οι συναλλαγές παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο και η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1. Πακέτο 0,32% της Eurobank σε θεσμικό επενδυτή. Από τα blue chips ξεχωρίζουν ΕΛΤΕΧ, ΚΑΕ και Intracom.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο περίπου 1 προς 1 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών, με τον Γ.Δ. (0,41%) να κυμαίνεται σταθερά υψηλότερα των 2.305 μονάδων.

Κυρίως λόγω του FTSE-20 (0,35%) η αγορά συντηρείται οριακά, με συναλλαγές περίπου 40 εκατ. ευρώ (καθαρός τζίρος χωρίς το πακέτο της Eurobank).

Οριακά χαμηλότερα κινείται ο SC-80, ενώ οριακά θετικά ο ΜΚ-40.

Η εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση παραμένει θετική κυρίως λόγω των Εθνικής, Eurobank και δευτερευόντως Εμπορικής, Πειραιώς, αλλά και των Intracom, Cosmote και ΟΤΕ.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις μετοχές του FTSE-20 ενισχύεται η θέση 12 μετοχών, υποχωρεί 6 και παραμένει αμετάβλητη άλλων δύο.

Θα πρέπει να προσεχθεί η εκ νέου αντίδραση της μετοχής της Εθνικής προς τα 18 ευρώ, με τρέχουσα τιμή γύρω στα 17,9 ευρώ, η αντίδραση της ΕΛΤΕΧ προς τα 3,28 ευρώ, η Intracom προς τα 3,08 ευρώ, αλλά και μετά από αρκετές συνεδριάσεις η μετοχή των ΚΑΕ.

Εύλογα συνεχίζεται η ταλαιπωρία στη μετοχή του ΟΠΑΠ, αν και θα πρέπει να καταγραφεί η περιορισμένης έκτασης εμπορευσιμότητα και η εν γένει απροθυμία πωλητών.

Το σημαντικό για τη μετοχή του οργανισμού είναι πως οι πωλητές χαμηλότερα της κρίσιμης τιμής των 15,40 ευρώ προς τα 15,38 ευρώ ήταν ελάχιστες.

Περιορισμένες συγκριτικά είναι και οι πράξεις στη μετοχή του οργανισμού, καθώς περιορίζονται σε 500.

Στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση καταγράφονται η αντίδραση των Follie από τη χαμηλή τιμή των 23,94 ευρώ, της Άκτωρ από τα 3,18 ευρώ, της ΕΧΑΕ προς τα 6,20 ευρώ, του Ιατρικού Αθηνών στα 1,35 ευρώ, της Μαΐλλης στα 3,26 και της Βωβός στα 15,90 (με αυξημένη εμπορευσιμότητα).

Περιορισμένης έκτασης η κινητικότητα στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, εστιάζεται στις μετοχές των Αltec, Jumbo, Λύκος, ΑΕΓΕΚ, Αθηνά, ΑΛΤΕ, Στρίντζης, Ελγέκα, Κυριακίδης, Intrakat, Κλωνατέξ, Νάουσα, Γιαννούσης, Μηχανική, Μπενρουμπή και Πλαστικά Θράκης.

Στις προαναφερθείσες μετοχές η εμπορευσιμότητα ξεπερνά τουλάχιστον τα 20.000 τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v