Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας, ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου, η ελληνική οικονομία, αλλά και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας, ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλου, η ελληνική οικονομία, αλλά και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Παρασκευής.

Σύμφωνο Σταθερότητας: Η αναμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας θα κυριαρχήσει σήμερα και αύριο στο Σεβνίνγκεν της Ολλανδίας, όπου συνέρχεται το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει ”Το Βήμα”.

Στεγαστικά δάνεια: Μέτρα για την ενίσχυση της λαϊκής κατοικίας εξαγγέλλει η κυβέρνηση εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, αναφέρει η ”Καθημερινή”, σύμφωνα με την οποία είναι χαρακτηριστικό ότι μηδενίζονται τα επιτόκια στα στεγαστικά των δικαιούχων του ΟΕΚ χαμηλού εισοδήματος με τρία παιδιά.

Ελληνική Οικονομία: Τι περιμένουν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ επιχειρηματίες και εργαζόμενοι αναφέρει η ”Ημερησία”, που συμπληρώνει πως μεγάλη πρόκληση αποτελούν οι διαρθρωτικές αλλαγές και το μετα-ολυμπιακό στοίχημα της ανάπτυξης.

Δανεισμός Δημοσίου: Τα κρατικά δάνεια θα αγγίξουν φέτος τα 40 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του έτους, επισημαίνει ”Το Βήμα”.

Πληθωρισμός: Στο 2,7%, από 2,9% τον Ιούλιο υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο αναφέρει η ”Καθημερινή”.

ΣΕΒ: ”Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο μήνυμα αισιοδοξίας, που θα τονώσει την οικονομία και τη δημιουργία νέων θέσεων”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλος σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

Σοφοκλέους: Δικονομικοί χειρισμοί ακυρώνουν άλλη μια δίκη που σχετίζεται με τη χρηματιστηριακή ”φούσκα” του 1999 και ωθούν άλλη μια υπόθεση κοντά στα όρια της παραγραφής, τονίζει η ”Καθημερινή”.

Χατζηλίας: Ο κ. Βασίλης Χατζηλίας, ένας από τους πιο γνωστούς χρηματιστές της Σοφοκλέους, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Μέτοχος και Επενδύσεις” διαπιστώνει πως όντως υπάρχει πρόβλημα με τον μεγάλο αριθμό των χρηματιστηριακών εταιριών που λειτουργούν σήμερα στη Σοφοκλέους και εκτιμά ότι σύντομα ο αριθμός τους θα περιοριστεί στις 30, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ”οι επενδυτές θα επιστρέψουν”.

Χρηματοδότηση: Αύξηση των αναγκών χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, κατά 15 ημέρες, σημειώθηκε το 2003, καθώς η μέση βιομηχανική επιχείρηση δέσμευσε διαθέσιμα, χορηγώντας πιστώσεις στους πελάτες της για 117 ημέρες, έναντι 103 ημερών το 2002, τονίζει η ”Ναυτεμπορική”.

Τουρισμός: Πτώση 15% εμφανίζει η πληρότητα των ξενοδοχείων Α’ Κατηγορίας στην Αθήνα τον Ιούλιο, έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι.

Σούπερ Μάρκετ: Μεταβολές στον ”χάρτη” της ελληνικής αγοράς σούπερ μάρκετ αναμένεται να επιφέρει η επικείμενη έλευση των νέων ξένων αλυσίδων, κυρίως από το χώρο των discount επισημαίνει το ”Κέρδος”.

ΔΕΠΑ: ”Σφήνα” στις διαπραγματεύσεις με την Gas Natural για την πώληση της ΔΕΠΑ αποτελούν οι προτάσεις που δημοσιοποίησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για σπάσιμο της εταιρίας, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Εθνική Τράπεζα: Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι παίζουν η Εθνική Τράπεζα και η γαλλική Lafarge για το θέμα του Ηρακλή, σύμφωνα με ”Το Βήμα”.

Την πρόθεσή της να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο εξαγοράς του ποσοστού που κατέχει η Εθνική Τράπεζα στην ΑΓΕΤ Ηρακλής δημοσιοποίησε χθες η Lafarge σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Εμπορική Τράπεζα: Ομολογιακό δάνειο ύψους 400-500 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να εκδώσει η Εμπορική Τράπεζα σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Αγροτική Ασφαλιστική: Πρωτοβουλίες ριζικής ανακατάταξης του στελεχικού δυναμικού της Αγροτικής Ασφαλιστικής προωθεί η διοίκηση της εταιρίας, ανακοινώνοντας νέα πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις ευθύνης όπως αυτές προσδιορίστηκαν μετά την τροποποίηση του οργανογράμματος.

Tellas: Για καταστροφική πορεία στην αγορά τηλεπικοινωνιών κατηγορεί η Tellas τον ΟΤΕ, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Intercontinental: Η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επιχείρηση στον κόσμο προχωρά στην πώληση περισσότερων από τα μισά περιουσιακά της στοιχεία, ενώ επιστρέφει χρήματα στους μετόχους της, αναφέρει το ”Κέρδος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v