Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε Εθνική και Eurobank το ενδιαφέρον

Μέχρι στιγμής το πακέτο στη Eurobank λειτουργεί καταλυτικά για τον ”χειμαζόμενο” τραπεζικό κλάδο. Ανοδικά η Eurobank, ενώ θετικά αντιδρά και η Εθνική με σημαντικά κέρδη. Στο περίπου 1,5 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών. Λόγω των γνωστών προβλημάτων συνεχίζεται η πίεση στη μετοχή του ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κρίνοντας από το αποτέλεσμα, το πακέτο του ενός εκατομμυρίου μετοχών της Eurobank που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στην τιμή των 17,84 ευρώ, φαίνεται να ξυπνά από το λήθαργό του τον τραπεζικό κλάδο.

Η μετοχή της Eurobank, με συναλλαγές περίπου 1,1 εκατ. μετοχών, που συμπεριλαμβάνουν και το πακέτο στον έναν θεσμικό, κινείται μεταξύ 17,92-18 ευρώ.

Μεγαλύτερα, όμως, είναι τα οφέλη για τη μετοχή της Εθνικής, καθώς κυμαίνεται μεταξύ 17,62-17,94 ευρώ.

Οριακά θετικά κινείται η μετοχή της Alpha Bank στα 19,82 ευρώ, της Πειραιώς στα 9,22 ευρώ και της Εμπορικής στα 17,58 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ εύλογα είναι στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, οι πωλητές εμφανίζονταν σήμερα μέχρι και τα 15,38 ευρώ, ενώ γύρω στις 12:10 η τιμή διαμορφώνονταν στα 15,50 ευρώ.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η αφύπνιση της αγοράς μεταφέρεται εν μέρει στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1,5 προς 1.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η με ισόποσες συναλλαγές ενίσχυση της τιμής της Εθνικής Ακινήτων προς τα 3,18 και του διδύμου ΔΟΛ στα 3,20 ευρώ.

Συνεχίζεται επίσης η αντίδραση προς τα 1,32 ευρώ της μετοχής του Ιατρικού Αθηνών, των θυγατρικών του ομίλου Βιοχάλκο, των Σιδενόρ, Χαλκόρ και Ελβάλ, αλλά και της Μαΐλλης στα 3,22 ευρώ.

Στον SC-80 υποχωρούν με αυξημένες συναλλαγές οι μετοχές των Αττι-κατ, Δομική Κρήτης (7,6%), Παντεχνικής (5,7%), ενώ αντιθέτως οι μετοχές των Κλωνατέξ, Ναούσης, Γιαννούση ενισχύονται προς τα 1,41 1,44 και 1,42 ευρώ αντίστοιχα.

Για τη συνέχεια σημασία δεν έχει τόσο η διακύμανση του Γ.Δ. υψηλότερα των 2.300 μονάδων όσο η δημιουργία προϋποθέσεων για την αναστροφή της πτωτικής τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v