Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηρακλής: Οι ΑΧΕ για το πιθανό deal Εθνικής-Lafarge

Στις προσπάθειες αποδέσμευσης της Εθνικής από τις επενδύσεις που δεν σχετίζονται με τον βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων της αναφέρονται οι ΑΧΕ, που υποδέχονται με θετικά σχόλια το ενδεχόμενο deal με τη Lafarge, ενώ ορισμένες αναφέρονται στις ενδεχόμενες κεφαλαιακές ζημίες που ίσως προκύψουν από την πώληση.

Ηρακλής: Οι ΑΧΕ για το πιθανό deal Εθνικής-Lafarge
Στις προσπάθειες αποδέσμευσης της Εθνικής από τις επενδύσεις που δεν σχετίζονται με τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της αναφέρονται οι ΑΧΕ, που υποδέχονται με θετικά σχόλια το ενδεχόμενο deal της Εθνικής Τράπεζας με τη Lafarge, ενώ ορισμένες αναφέρονται στις ενδεχόμενες κεφαλαιακές ζημίες που ίσως προκύψουν από την πώληση.

Ειδικότερα η Marfin Hellenic στο πρωινό report της (10/9) χαρακτηρίζει θετική και για τις δύο εταιρίες την πώληση του μεριδίου της Εθνικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι αίρει τις ανησυχίες για πιθανή υπερπροσφορά τίτλων, ενώ θα επιτρέψει στην Εθνική να επικεντρωθεί στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της.

Η Σίγμα ΑΧΕ στο πρωινό report της (10/9) κάνει ξεχωριστή αναφορά στο ενδεχόμενο deal, υπογραμμίζοντας ότι η μετοχή της ΑΓΕΤ Ηρακλής διαπραγματεύεται 6,7 φορές τα εκτιμώμενα για το 2004 κέρδη.

Η ΕFG Eurobank στο πρωινό report της (10/9) τονίζει τις προσπάθειες που επιδιώκει η Εθνική Τράπεζα ώστε να αποδεσμευτεί από επενδύσεις που δεν σχετίζονται με τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή εταιρία αναφέρει ότι το ποσοστό της Εθνικής στην ΑΓΕΤ Ηρακλής αποτιμάται με βάση τη χρηματιστηριακή του αξία στα 136 εκατ. ευρώ.

Η Π&Κ, από την πλευρά της, αναφέρει στο πρωινό report της (10/9) ότι η κίνηση της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται σε συνάφεια με την πολιτική της αποδέσμευσης από επενδύσεις που δεν αποτελούν τμήμα των κύριων δραστηριοτήτων της.

Η Εγνατία ΑΧΕ υπογραμμίζει στο report της (10/9) πως η τιμή απόκτησης του ποσοστού της Εθνικής στον Ηρακλή αποτιμάται στα 218,4 εκατ. ευρώ, με βάση τις λογιστικές καταστάσεις του 2003, ενώ σε ”τρέχουσες” τιμές αποτιμάται στα 137,7 εκατ. ευρώ περίπου.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι θα επικοινωνήσει με την τράπεζα ώστε να πληροφορηθεί τη λογιστική αξία της συμμετοχής της και να διερευνήσει τα πιθανά κέρδη από την ενδεχόμενη πώληση του ποσοστού.

Η Alpha Finance στην ημερήσια ανασκόπησή της (10/9) τονίζει ότι αν η συμμετοχή διατεθεί σε τρέχουσες τιμές, η Εθνική Τράπεζα θα παρουσιάσει κεφαλαιακές ζημίες περίπου 80 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v