Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στη ΔΕΘ τα βλέμματα των επενδυτών

Στη ΔΕΘ και στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού εκτιμούν οι ΑΧΕ πως έχουν στρέψει το βλέμμα τους οι επενδυτές, οι οποίοι τηρούν στάση αναμονής. Σημαντική, για την κίνηση της αγοράς, η εισροή ξένων κεφαλαίων.

ΑΧΕ: Στη ΔΕΘ τα βλέμματα των επενδυτών
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στην εισροή ξένων θεσμικών κεφαλαίων αναφέρεται η Εθνική ΑΧΕ, καθώς –όπως επισημαίνει– είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την πορεία της αγοράς.

Στη σημερινή έναρξη της ΔΕΘ αναφέρεται η Marfin Analysis, η οποία εκτιμά πως οι επενδυτές αναμένουν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Παράλληλα, η Marfin Analysis εκτιμά πως οι μετοχές των Εθνικής Τράπεζας και Ηρακλή αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Όπως αναφέρει χρηματιστηριακή, η πιθανότητα να αγοράσει η Lafarge το μερίδιο που κατέχει η Εθνική Τράπεζα στην Ηρακλής είναι θετική και για τις δύο εταιρίες.

Ειδικότερα για την Ηρακλής είναι θετική, καθώς μειώνει τις ανησυχίες για πίεση από ενδεχόμενη πώληση των μετοχών, ενώ σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα η χρηματιστηριακή αναφέρει πως βοηθάει την τράπεζα να προχωρήσει στην υλοποίηση του πλάνου της για αποχώρηση από συμμετοχές σε μη κύριες δραστηριότητες.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπει για την αγορά σήμερα η Eurobank Securities, η οποία σημειώνει πως οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, και δη στο πλαίσιο των εξαγγελιών που θα κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Σίγμα Securities, που αναφέρει πως οι επενδυτές αναμένουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όπου θα ανακοινώσει την κυβερνητική πολιτική αναφορικά με την οικονομία.

Τι έγινε χθες: Κοντά στα υψηλά ημέρας με σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, αναφέρει η Marfin Analysis, σύμφωνα με την οποία οι ρευστοποιήσεις στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας συνεχίστηκαν, κυρίως στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Η μετοχή της Cosmote κινήθηκε θετικά λόγω αγοραστικού ενδιαφέροντος ξένων θεσμικών επενδυτών, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v