Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε σημείο τεχνικής καμπής η αγορά

Θετική αφορμή χρειάζεται από τεχνικής πλευράς η αγορά προκειμένου να διαμορφωθεί ανοδική τάση προς τις 2.348 μονάδες και να αποφευχθεί η διολίσθηση προς τις 2.300. Ζητούμενο αποτελεί η αύξηση των συναλλαγών, ενώ πιθανή αφορμή είναι η -κατά τα αναμενόμενα θετική- αυριανή κρίση των ελεγκτών του FTSE.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε σημείο καμπής η αγορά, καθώς από τεχνικής πλευράς απαιτείται θετική αφορμή προκειμένου να αποφευχθεί η διολίσθηση προς τις 2.300 μονάδες.

Αφορμή αυτής της μορφής (βραχυπρόθεσμη) θα μπορούσε να είναι η αυριανή ”ψήφος εμπιστοσύνης” του διεθνούς οίκου FTSE για την αγορά μας.

Επίσης, βραχυπρόθεσμα το περιβάλλον στις διεθνείς αγορές ενδέχεται να επηρεαστεί από την απόφαση που θα λάβουν την Τετάρτη στη Βιέννη οι υπουργοί πετρελαίου του ΟΤΕΚ.

Εάν στην αγορά διαμορφωθεί ανοδική φορά, τότε δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί μεσοπρόθεσμα τάση εν όψει των προβλέψεων της Κομισιόν στις 21 τρέχοντος για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Η τάση διαμορφώνεται από τις μετοχές των ΟΤΕ (10,74 ευρώ), Εθνικής (18,04 ευρώ), Eurobank (18,12 ευρώ), ΔΕΗ (19,88 ευρώ), και λόγω εξελίξεων του ΟΠΑΠ (15,76 ευρώ).

Από τη μεσαία χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση χρήζουν προσοχής οι τίτλοι των Αλουμίνιον, ΕΛΤΕΧ, Πήγασος, Τηλέτυπος, ΕΧΑΕ, ΚΑΕ, Άβαξ, Σαράντης, Ιατρικό Αθηνών και Chipita.

Ο Γ.Δ. στην περίπτωση που κινηθεί ανοδικά θα πρέπει να υπερβεί κατ’ αρχάς τις 2.336 μονάδες με αύξηση συναλλαγών και εν συνεχεία τις 2.348 μονάδες.

Σε αυτή την περίπτωση και με την προϋπόθεση πως ο καθαρός τζίρος θα κυμανθεί τουλάχιστον στα 80 εκατ. ευρώ, θα είναι εφικτή η αντίδραση προς την επόμενη ”αντίσταση” των 2.360-2.375 μονάδων.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή του ενδεχόμενου διολίσθησης, θα πρέπει να ”διασφαλιστεί” το ενδοσυνεδριακά χαμηλό της προηγούμενης εβδομάδας στις 2.298,3 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v