Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομάδα σταθεροποίησης στη Σοφοκλέους

Κοντά στο υψηλό ημέρας (και μετά από σχετικό καλλωπισμό) έκλεισαν Γενικός Δείκτης και FTSE, πλην όμως συνεχίστηκε η επιφυλακτικότητα στην περιφέρεια. Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η καθαρή αξία συναλλαγών, ενώ ο Δείκτης σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 0,26%. Τι λέει η τεχνική ανάλυση. Τα κρίσιμα σημεία για δεικτοβαρείς μετοχές.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κοντά στο υψηλό ημέρας Δείκτης και FTSE (+0,92%), πλην όμως συνεχίστηκε η επιφυλακτικότητα σε μεσαία (+0,05%) και μικρή κεφαλαιοποίηση (+0,22%), αλλά και στην καθαρή αξία συναλλαγών που παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ο Δείκτης σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 0,26%.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες θεωρούν πιθανό η Αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί σε σχετικά ψηλότερα επίπεδα, αν ορισμένοι Δεικτοβαρείς τίτλοι διασπάσουν ανοδικά κάποια επίπεδα τεχνικής αντίστασης και υπενθυμίζουν ότι την ερχόμενη Παρασκευή λήγουν τα Σ.Μ.Ε. επί δεικτών και μετοχών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Περισσότερο ικανοποιημένοι όσοι ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση και ήθελαν σήμερα ένα κλείσιμο πάνω από τις 2324 μονάδες, κάτι που επετεύχθη έστω και στο τέλος, εν μέσω ενός μάλλον θετικού διεθνούς κλίματος.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση τις μεγαλύτερες ”βοήθειες” στον Δείκτη έδωσε η Εθνική (πρέπει να περάσει την αντίσταση των 18,32 ευρώ), από κοντά η Eurobank, αξιοσημείωτα κέρδη για Ελ. Τεχνοδομική, Βιοχάλκο, ΗΥΑΤΤ, Τιτάνα, προσπάθεια αντίδρασης από Ιντρακόμ, ΚΑΕ και ΟΠΑΠ και θετικό πρόσημο σε ΟΤΕ, Γερμανό, Εμπορική, Πειραιώς, Cosmote και Alpha Bank (και αυτή πρέπει να περάσει άμεσα πάνω από τα 20 ευρώ).

Αντίθετα σχετικές απώλειες σε Ελ. Πετρέλαια και αρνητική μεταβολή για Coca-Cola, Motor oil και ΔΕΗ (δείχνει να αποφεύγει την ”αναμέτρηση” με τα 20 ευρώ).

Ακριβώς στο τέλος οι ανοδικές μετοχές (143) πέρασαν τις πτωτικές (116) και για 15 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 5-15,63%.

Από τους επιμέρους τίτλους, αναμενόμενη η κινητικότητα στον Ηρακλή και στην ΕΘΝΕΧ (έστω και για διαφορετικούς λόγους), ”τσούκου-τσούκου ball” για την Revoil, ανεβασμένοι όγκοι και κέρδη για Ιατρικό, Κυριακίδη, Vivere, πιέστηκαν και πάλι Αλουμίνιο Ελλάδος και Folli-Follie, νέο χαμηλό τρέχοντος έτους για Νεώριο Σύρου, Αγροτική Ασφαλιστική, Γκάλη και Τσουκαρίδη, αξιοσημείωτα τα κέρδη της Διεκάτ, ενώ ίσως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η σταδιακή αύξηση των συναλλαγών για την Ιονική Ξενοδοχειακή.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και έκλεισε κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 2328,71 μονάδες με κέρδη 0,68%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 91,1 εκ. ευρώ από τα οποία τα 25 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Oσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 37.480 τεμάχια της Alpha Bank στα 19,82 ευρώ, ένα πακέτο 1.000.000 τεμάχια της Eurobank στα 17,84 ευρώ, ένα πακέτο 66.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 20 ευρώ, ένα πακέτο 1.403.960 τεμάχια της Arrow στα 2,30 ευρώ και ένα πακέτο 400.000 τεμάχια της Φουρλής στα 4,76 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v