Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός: Τιμή-στόχος τα 21,80 ευρώ από Praxis

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Γερμανός στα 21,80 ευρώ, από τα 21 ευρώ, προχώρησε η Praxis ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου, όπου παράλληλα σημειώνει πως αναπροσάρμοσε οριακά τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της εταιρίας.

Γερμανός: Τιμή-στόχος τα 21,80 ευρώ από Praxis
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Γερμανός στα 21,80 ευρώ, από τα 21 ευρώ, κατά 10,4% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, προχώρησε η Praxis ΑΧΕΠΕΥ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου, όπου σχολιάζει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της εταιρίας.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως αναπροσάρμοσε οριακά τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της εταιρίας, η οποία και οδήγησε στην αύξηση της τιμής-στόχου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή η κατά 15,7% αύξηση του κύκλου εργασιών του ομίλου, ο οποίος έφτασε στα 366,5 εκατ. ευρώ, προήλθε από όλες τις βασικές κατηγορίες προϊόντων της Γερμανός.

Παράλληλα, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως το μικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε κατά 186 μονάδες. Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως σύμφωνα με τη διοίκηση της Γερμανός η εν λόγω μείωση οφείλεται στην ενίσχυση των πωλήσεων του εξωτερικού (αποτέλεσαν το 17,5% των συνολικών πωλήσεων) και στην αύξηση των πωλήσεων χονδρικής.

Σε ό,τι αφορά τη βελτίωση των κερδών προ φόρων κατά 23,5%, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως σημαντική ήταν η συμβολή των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται μερίσματα αξίας 3,25 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή του ομίλου στα ΚΑΕ.

Αναφορικά με την επέκταση του ομίλου στην αγορά της Ουκρανίας, η χρηματιστηριακή τονίζει πως η εν λόγω αγορά ταιριάζει απόλυτα στη διεθνή στρατηγική του ομίλου, αφού αποτελεί μια αγορά 48 εκατ. κατοίκων που παρουσιάζει χαμηλό ποσοστό διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας της τάξεως του 17%.

Όσον αφορά στα αρνητικά σημεία της αγοράς της Ουκρανίας, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει το ιδιαίτερα χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, καθώς επίσης και το γεγονός ότι περί το 29% των κατοίκων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχιας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v