Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lafarge-Εθνική συζητούν για ΑΓΕΤ Ηρακλής (update)

Θετική εμφανίζεται η Lafarge στο ενδεχόμενο απόκτησης του ποσοστού (26,4%) της Εθνικής Τράπεζας στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν σε conference call της διοίκησης του γαλλικού ομίλου. Τι δηλώνουν στο euro2day.gr ανώτατες πηγές της Εθνικής Τράπεζας.

Lafarge-Εθνική συζητούν για ΑΓΕΤ Ηρακλής (update)
Θετική εμφανίζεται η Lafarge για την απόκτηση του ποσοστού της Εθνικής Τράπεζας στην ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Aναλυτικότερα, σε conference call που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Lafarge ”τόνισε” ότι εξετάζει την απόκτηση του 26,4% που κατέχει η Εθνική Τράπεζα στην ΑΓΕΤ Ηρακλής. Σήμερα, η Lafarge κατέχει ποσοστό 53,17% της Ηρακλής.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρία εξετάζει την απόκτηση του ποσοστού της Εθνικής στον Ηρακλή από καθαρά χρηματοοικονομική άποψη, καθώς δεν βλέπει να υπάρχουν συνέργιες για τον όμιλο από την επένδυση αυτή.

Η Marfin Analysis εκτιμά ότι η Lafarge εμφανίζεται πια θετικότερη για εξαγορά του ποσοστού, αφού παλαιότερα δήλωνε ότι δεν ενδιαφερόταν.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό της Εθνικής Τράπεζας αποτιμάται στα 139,3 εκατ. ευρώ, με βάση τις τιμές κλεισίματος της 8ης Σεπτεμβρίου 2004 (7,42 ευρώ).

Η ΑΓΕΤ Ηρακλής διαπραγματεύεται 6,7 φορές τα εκτιμώμενα για το 2004 κέρδη, αναφέρει η Marfin Analysis, μέγεθος που αντιστοιχεί σε discount έναντι των ανταγωνιστριών εταιριών και χαρακτηρίζεται εν μέρει δικαιολογημένο, με δεδομένη την περιορισμένη εμπορευσιμότητα της μετοχής και την εξάρτηση της ΑΓΕΤ από την εγχώρια αγορά, που εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ύφεση μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων.

* Τι σχολιάζουν στο euro2day.gr ανώτατες πηγές της Εθνικής

του Γιώργου Μαντέλα

Πριν από τρεις εβδομάδες η διοίκηση της Εθνικής ενημέρωσε τη Lafarge και επισήμως ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού των μετοχών που κατέχει στην ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Για την ακρίβεια, όπως έκανε γνωστό στο euro2day.gr κορυφαία πηγή της τράπεζας, τονίστηκε ότι εξετάζονται όλα τα options στο πλαίσιο της αποχώρησης της Εθνικής από μη χρηματοοικονομικές συμμετοχές.

Σήμερα, μέσω της δήλωσης της Lafarge στο conference call που διοργάνωσε, ουσιαστικά δόθηκε απάντηση στην πρόσκληση της Εθνικής αν και οι δύο πλευρές μέχρι πριν από λίγο τουλάχιστον, δεν είχαν καθίσει στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν ένα ενδεχόμενο deal.

”Εμείς οφείλαμε να απευθυνθούμε πρώτα στη Lafarge γιατί βάσει της συμφωνίας που έχουμε υπογράψει, διατηρεί δικαίωμα πρώτης άρνησης σε περίπτωση πώλησης του ποσοστού μας στην ΑΓΕΤ από ένα ποσό και πάνω”, είπε η ίδια πηγή της Εθνικής στο euro2day.gr.

Εκτιμάται ότι μέχρι τέλος του χρόνου, θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το συγκεκριμένο project, αν και, όπως επισημαίνεται, για να προχωρήσει θα πρέπει να προηγηθούν ορισμένες βασικές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η αποτίμηση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v