Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η υποβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard and Poors, η έκθεση του ΔΝΤ για την ανάπτυξη στην Ελλάδα στη μετα-Ολυμπιακή περίοδο, τα αποτελέσματα αξιολόγησης του FTSE για τη Σοφοκλέους είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η υποβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard and Poors, η έκθεση του ΔΝΤ για την ανάπτυξη στην Ελλάδα στη μετα-ολυμπιακή περίοδο, τα αποτελέσματα αξιολόγησης του FTSE για τη Σοφοκλέους είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ελληνική Οικονομία: Δυσμενέστερη προοπτική για την ελληνική οικονομία διαβλέπει ο πιστοληπτικός οίκος Standard and Poors, που ανακοίνωσε, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, την αναθεώρηση των μακροχρόνιων προοπτικών από σταθερές σε αρνητικές.

Προτού περάσουν 48 ώρες από την ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την οικονομική πολιτική στη ΔΕΘ, η Ελλάδα δέχθηκε μπαράζ αρνητικών σχολίων για την πορεία της οικονομίας από τους διεθνείς οργανισμούς, αναφέρει ”Το Βήμα”.

Ως αρνητική αξιολογεί πλέον ο διεθνής οίκος S&P την προοπτική ης οικονομίας, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Καμπανάκι κινδύνου υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σήμανε η S&P, ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, αλλά και των διαρκών αναθεωρήσεων των στοιχείων, τονίζει η ”Ναυτεμπορική”.

ΔΝΤ: Προβληματισμός για την ανάπτυξη στην Ελλάδα στη μετα-Ολυμπιακή περίοδο καταγράφεται στο προσχέδιο της έκθεση της Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δόθηκε χθες στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, τονίζει η ”Καθημερινή”.

Αντιμέτωπη με το Ασφαλιστικό, την υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τον περιορισμό του κράτους σε αρκετούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας θα βρεθεί η κυβέρνηση ύστερα από τις συστάσεις μεγάλων διεθνών οργανισμών, αναφέρει το ”Κέρδος”.

Σοφοκλέους: Σήμερα πρόκειται να ανακοινώσει ο αγγλικός οργανισμός FTSE τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που έκανε με βάση μια σειρά κριτήρια για το ελληνικό χρηματιστήριο, αναφέρει ”Το Βήμα”, που επισημαίνει ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως απομακρύνεται ο κίνδυνος να απολέσει η Σοφοκλέους το status της ανεπτυγμένης αγοράς, ενώ η ”Εξπρές” εκτιμά πως το πόρισμα του FTSE αποτελεί μίνι crash test για τη Σοφοκλέους.

Η Ελλάδα παραμένει στις ώριμες αγορές και πληροί όλα τα κριτήρια των αναπτυγμένων αγορών τονίζει το ”Κέρδος”, που αναφέρει πως αυτό θα αναφέρει το σημερινό πόρισμα του FTSE, ενώ η ”Ημερησία” τονίζει πως η Σοφοκλέους παραμένει στις ανεπτυγμένες αγορές.

ΣΕΒ: Την αναθεώρηση των διατάξεων για την υπερωριακή απασχόληση, οι οποίες αύξησαν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά στη μείωση της ανεργίας, ζητεί ο ΣΕΒ ως ένα από τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αυξηθεί η απασχόληση, τονίζει το ”Κέρδος”.

Στάση αναμονής μέχρι τον προϋπολογισμό του 2005 τηρεί τώρα ο ΣΕΒ, προκειμένου να προσδιορίσει την στάση της βιομηχανίας έναντι της κυβέρνησης αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Μεσολαβητής: Οι περισσότερες διαφωνίες των επενδυτών εξακολουθούν να προκύπτουν από τις συναλλαγές τους με τις ΑΧΕ, όπως φαίνεται από τα παράπονα που φθάνουν στο γραφείο του Μεσολαβητή Κεφαλαιαγοράς, σημειώνει ”Το Βήμα”.

Internet: Κόλλησε η επέκταση του internet στην Ελλάδα τονίζει η ”Καθημερινή”, σύμφωνα με την οποία η χρήση του παρουσιάζει στασιμότητα τον τελευταίο χρόνο.

Ομόλογα: Στο 3,40-3,43% διαμορφώθηκε η απόδοση του πενταετούς ομολόγου, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως το ποσό της δημοπρασίας (1,8 δισ.) αναμένεται να υπερκαλυφθεί 4 φορές.

Ακίνητα: Εν αναμονή της εξειδίκευσης των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους τόκους των στεγαστικών δανείων που αφορούν σε αγορά πρώτης κατοικίας, τις οποίες εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, βρίσκονται οι τράπεζες και η αγορά ακινήτων, αναφέρει ”Το Βήμα”.

Εθνική Τράπεζα: Εστάλη στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας η εγκύκλιος με τους όρους για την εθελούσια έξοδο 1.914 εργαζομένων, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Alpha Bank: Ο όμιλος της Alpha Bank επεκτείνει την παρουσία του στη Σερβία είτε με την εξαγορά τοπικής τράπεζας, είτε με τη δημιουργία ίδιου δικτύου, τονίζει η ”Ημερησία”.

Marfin Bank: Για μεγάλες κινήσεις προετοιμάζεται η Marfin Bank σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που σημειώνει πως διατηρεί τη στρατηγική για είσοδο στο retail.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v