Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά

Με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί σήμερα η αγορά, ενώ μερίδα αναλυτών δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης του Δείκτη. Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση η προσοχή.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Εικόνα ανάλογη της χθεσινής, όπου η αγορά έκλεισε με 79 μετοχές να καταγράφουν κέρδη και 198 να υποχωρούν, εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα παρουσιάσει σήμερα η Σοφοκλέους, με τον όγκο των συναλλαγών να κινείται σε υποτονικά επίπεδα.

Στην αξιολόγηση της Σοφοκλέους από τον οίκο FTSE εκτιμά η Marfin Analysis πως θα επικεντρωθεί η αγορά, ενώ σε εταιρικό επίπεδο η χρηματιστηριακή αναφέρεται στη λίστα των πλειοδοτών για την απόκτηση του 60% της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Παράλληλα, η Marfin Analysis σημειώνει πως η μετοχή της ΓΕΚ ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς, όπως επισημαίνει, διαπραγματεύεται πλέον κοντά στα χαμηλά του έτους (5,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004), ενώ συγχρόνως αναφέρεται και στα ”ισχυρά” θεμελιώδη μεγέθη του ομίλου.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities κάνει λόγο για χαμηλό όγκο συναλλαγών κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, με την υψηλή κεφαλαιοποίηση να είναι στο επίκεντρο.

Πτωτικά εκτιμά η Eurobank Securities πως θα κινηθεί σήμερα η Σοφοκλέους στο πλαίσιο τάσεων αποκόμισης κερδών, ενώ επισημαίνει πως η υποβάθμιση του outlook της ελληνικής οικονομίας από την S&P, αν και αναμενόμενη, ενδέχεται να βαρύνει την ψυχολογία.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να τηρούν στάση αναμονής, καθώς οι εξελίξεις δεν δύνανται να προσφέρουν αντιστροφή της τάσης και ως εκ τούτου η ελληνική αγορά θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης.

Σταθεροποιητικά εκτιμά η Eurocorp πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αν και επισημαίνει πως το χθεσινό ράλι στη Wall Street σε μετοχές τεχνολογίας ενδέχεται να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Τι έγινε χθες: Το Χ.Α. δεν κατάφερε να ακολουθήσει την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, αναφέρει η Marfin Analysis, σύμφωνα με την οποία ο Γενικός Δείκτης έκλεισε οριακά χαμηλότερα, με τον κλάδο των τραπεζών και τη μετοχή του ΟΤΕ να υπεραποδίδουν λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος από θεσμικούς επενδυτές, ενώ η Cosmote υποχώρησε ύστερα από μια σειρά ανοδικών συνεδριάσεων.

Η Eurocorp από την πλευρά της επισημαίνει πως αφενός οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν υψηλότερα, φτάνοντας σε υψηλά δέκα εβδομάδων, ενώ συμπληρώνει πως στην ελληνική αγορά τα blue chips ενισχύθηκαν υποβοηθούμενα από κέρδη στην Εθνική Τράπεζα, με χαμηλό όγκο συναλλαγών όμως.

Όπως αναφέρει η Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ στην τεχνική ανάλυσή της για τον FTSE-20 με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου 2004, ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,25%, στις 1250.40 μονάδες, με τις μετοχές των Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, ΟΤΕ και Τιτάν να καταγράφουν κέρδη της τάξεως του 1,31%, 0,89%, 0,93% και 1,10% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα οι μετοχές των Γερμανός, ΕΛΠΕ, ΚΑΕ, ΔΕΗ και Cosmote σημείωσαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση απώλειες της τάξεως του 3,10%, 2,97%, 2,44%,1,11% και 1,17% αντίστοιχα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v