Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: Πώς αποτιμά Πλαίσιο και Γερμανό

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Πλαίσιο, στα 11,20 ευρώ από τα 11,90 ευρώ, προχώρησε η Εθνική ΑΧΕ με ανάλυσή της (7/9), διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση ”αγορά”. Σε ξεχωριστή ανάλυση η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”αγορά” και την τιμή-στόχο των 25,10 για τη Γερμανός.

Εθνική ΑΧΕ: Πώς αποτιμά Πλαίσιο και Γερμανό
Σε προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Πλαίσιο, στα 11,20 ευρώ από τα 11,90 ευρώ, προχώρησε η Εθνική ΑΧΕ με ανάλυσή της στις 7 Σεπτεμβρίου, διατηρώντας ωστόσο αμετάβλητη τη σύσταση ”αγορά”.

Σε ξεχωριστή της ανάλυση, με την ίδια ημερομηνία, η Εθνική ΑΧΕ επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”αγορά” και την τιμή-στόχο των 25,10 ευρώ για τη Γερμανός.

Ειδικότερα, και σχετικά με την Πλαίσιο, όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, η νέα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξεως του 12% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Εθνική ΑΧΕ συμπληρώνει πως αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Πλαίσιο τόσο του 2004 όσο και του 2005. Συγκεκριμένα, για το 2004 εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 0,52 ευρώ, από 0,50 ευρώ που προέβλεπε πριν, ενώ για το 2005 εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 0,59 ευρώ, από 0,58 ευρώ που εκτιμούσε αρχικά.

Επίσης, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως ο ανταγωνισμός τόσο από διεθνείς όσο και από εγχώριους παίκτες αναμένεται να επηρεάσει τα περιθώρια κέρδους της Πλαίσιο σε μεσοπρόθεσμο αλλά και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Αναφορικά με τη Γερμανός, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως ανακοίνωσε ”ισχυρά” μεγέθη στο πρώτο εξάμηνο του 2004, αν και επισημαίνει πως σε επίπεδο κερδοφορίας δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα περυσινά.

Σημειώνει πάντως πως έχει αναθεωρήσει οριακά τις προβλέψεις της για τη Γερμανός, ώστε να συμπεριλάβει το μέρισμα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ που έλαβε ο όμιλος από τη συμμετοχή του στα ΚΑΕ. Σε αυτό το πλαίσιο συμπληρώνει πως αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 κατά 0,05 ευρώ και συγκεκριμένα στα 1,41 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v