Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερός ο Δείκτης, ”αδειάζει” η αγορά

Εάν εξαιρεθούν μεμονωμένες περιπτώσεις μετοχών του FTSE-20, μόνο στον κλάδο των αλεύρων φαίνεται πως κάτι ”ζυμώνεται”. Οριακά χαμηλά ο Γ.Δ., σημαντικά χαμηλότερα η πλειονότητα των μετοχών, αλλά και οι συναλλαγές. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μετοχές των Alpha, Εθνική, Γερμανός και ΕΛΠΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριακά χαμηλότερα ο Γ.Δ., πολύ χαμηλότερα όμως, στην πλειονότητά τους, επιμέρους μετοχές.

Αυτό που φαίνεται να έχει σημασία, ωστόσο, είναι η εικόνα ελάχιστων μετοχών - βασικών επιλογών των ξένων.

Από τη στάση τους επιμένουμε πως θα διαμορφωθεί η τάση του FTSE-20.

Ο Γ.Δ. μέχρι στιγμής ”συντηρείται” με τις Alpha, ΕΛΠΕ, Εurobank, Cosmote, Εθνική, Γερμανό.

Όμως, στη μετοχή της Alpha οι αγοραστές έχουν υποχωρήσει από τα 20,3 ευρώ προς τα 19,80 ευρώ, στην Εθνική από τα 18,38 προς τα 18,30 ευρώ και στον ΟΤΕ από τα 10,86 προς τα 10,80 ευρώ.

Αυτό που θα πρέπει να καταγραφεί είναι η αύξηση συναλλαγών που καταγράφεται σε μετοχές εταιριών που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται με τον κλάδο των αλεύρων - αρτοβιομηχανίας.

Η μετοχή της Αλλατίνη ενισχύεται κατά 10%, στα 1,32 ευρώ, του Κατσέλη κατά 6,5%, στα 2,44 ευρώ (δες Top Stories για επιστροφή κεφαλαίου από την Κατσέλης), ενώ στα 2 ευρώ ενισχύεται και η μετοχή των Κυλινδρόμυλων Σαραντόπουλοι.

Η κινητικότητα στο συγκεκριμένο κλάδο είναι και το μοναδικό άξιο αναφοράς στοιχείο της μέχρι στιγμής απαξιωτικής εικόνας στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v