EFG Eurobank: Στην οικονομία το ενδιαφέρον

Στο μέτωπο της οικονομίας εκτιμά η EFG Eurobank Securities στο μηνιαίο της report ότι θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, θεωρώντας παράλληλα ότι η Σοφοκλέους δεν θα έχει την απαιτούμενη δυναμική να ακολουθήσει ανοδική πορεία, εάν οι διεθνείς αγορές κινηθούν σε μικρό εύρος διακυμάνσεων. Τα top picks.

EFG Eurobank: Στην οικονομία το ενδιαφέρον
Την εκτίμηση ότι η Σοφοκλέους, εάν οι διεθνείς αγορές συνεχίσουν την πορεία μικρού εύρους διακυμάνσεων, δεν θα έχει την αναγκαία δυναμική να κινηθεί υψηλότερα διατυπώνει η EFG Eurobank Securities στο μηνιαίο της report για το Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, στην ανάλυσή της η EFG Eurobank επισημαίνει ότι ύστερα από την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στην οικονομία.

Μάλιστα, σχολιάζει ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν είχε εκπλήξεις. Ωστόσο, αναφέρει η χρηματιστηριακή, στη διάρκεια του φθινοπώρου αναμένονται ειδήσεις από την οικονομία, όπως ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η φορολογική μεταρρύθμιση και ο προϋπολογισμός του 2005.

Η EFG Eurobank Securities αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα περισσότερα σημεία των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, περιλαμβανόταν στην προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι πλέον αναμένεται η υλοποίηση των συγκεκριμένων μέτρων από την κυβέρνηση, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ακόμη, όπως αναφέρεται στο μηνιαία report της EFG Eurobank Securities, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το πλήρες πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, κάνοντας μάλιστα λόγο για ένα νέο αριθμό ήδη εισηγμένων κρατικών εταιριών, που είναι πιθανό να αλλάξουν ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ.

Όσον αφορά στο 2004, η χρηματιστηριακή έκτιμά ότι για το focus list της, θα σημειωθεί αύξηση των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 16%.

Η ελληνική αγορά εμφανίζεται μάλλον ελκυστική, σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, η οποία ωστόσο επισημαίνει την απουσία της εγχώριας ανοδικής δυναμικής, χωρίς τη ”βοήθεια” των διεθνών αγορών.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για συνέχεια της τάσης των μεγεθών του α΄ τριμήνου, όπου οι περισσότερες εταιρίες ανακοίνωσαν εύρωστα αποτελέσματα.

Για το focus list των 60 εταιριών που καλύπτει, η EFG Eurobank Securities αναφέρει ότι το 52% του συνόλου των εταιριών ανακοίνωσε αποτελέσματα που υπερέβησαν τις προσδοκίες, ενώ οι θετικές εκπλήξεις (28%) υπερτέρησαν των αρνητικών (20%).

Τα top picks της EFG Eurobank Securities, είναι οι μετοχές των Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Coca-Cola 3E, ΔΕΗ, Cosmote, Τιτάν, και Frigoglass.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v