Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στις δημόσιες δαπάνες και τα έσοδα του επταμήνου Ιανουαρίου-Ιουλίου, στην υλοποίηση του προγράμματος ”Κοινωνία της Πληροφορίας, στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στις δημόσιες δαπάνες και τα έσοδα του επταμήνου Ιανουαρίου-Ιουλίου, στην υλοποίηση του προγράμματος ”Κοινωνία της Πληροφορίας, στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Σινούκ: Για ψεύδη και αντιφάσεις στην υπόθεση του Σινούκ κάνει λόγο Το Βήμα σύμφωνα με το οποίο η απόρρητη αναφορά Κασμίργολου εγείρει πρόσθετα ερωτήματα.

Ελληνική Οικονομία: Μετά την Standard and Poor’s τον διεθνή οίκο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας που περιέκοψε σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές για την Ελλάδα, ανάλογη κίνηση αναμένεται και από τον οίκο Moody’s σύμφωνα με Το Βήμα.

Δαπάνες – Έσοδα: Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού, το οποίο αυξήθηκε κατά 23,1% το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου εξαιτίας της κάμψης των φορολογικών εσόδων, σύμφωνα με Το Βήμα.

Η Καθημερινή συμπληρώνει πως αντίθετα τα έσοδα υποχώρησαν στο επτάμηνο κατά 4,7%, έναντι 9,4%, ενώ η Εξπρές τονίζει πως οι δαπάνες τρέχουν με ρυθμό τριπλάσιο του προβλεπόμενου.

Η επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα οποία καταγράφουν νέα αύξηση του ελλείμματος του Κρατικού Προϋπολογισμού στο επτάμηνο τονίζει η Ναυτεμπορική.

Κοινωνία της Πληροφορίας: Τη διάσωση του πολυδιαφημισμένου αλλά με πολλές καθυστερήσεις στην υλοποίηση επιχειρησιακού προγράμματος ”Κοινωνία της Πληροφορίας” του Γ΄ ΚΠΣ επιχειρεί η κυβέρνηση σύμφωνα με την Καθημερινή που συμπληρώνει πως στόχος είναι η αύξηση της απορρόφησης των κοινοτικών πόρων στο 15%.

Φοροαπαλλαγές: Σε τρεις μικρές δόσεις θα γίνουν οι αλλαγές στη φορολογία σύμφωνα με Το Βήμα που παραθέτει τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδια για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Πανωτόκια: Τέλος στη σύγχυση που επικρατούσε από τον Ιούλιο στις τράπεζες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της τελευταίας ρύθμισης της κυβέρνησης για τα πανωτόκια επιχειρεί να δώσει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σύμφωνα με το Κέρδος.

Επενδύσεις: Η Ελλάδα βρίσκεται στην 22η θέση του γενικού πίνακα των σημαντικότερων χωρών – επενδυτών στην Τουρκία και βάσει εκτιμήσεων, το επενδεδυμένο κεφάλαιο ανέρχεται στα 65 εκατ. δολάρια τονίζει το Κέρδος.

Ασφαλιστικό: Την αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του ασφαλιστικού σηματοδότησε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης ο οποίος, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι θα ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος για το ασφαλιστικό ξεκαθαρίζοντας όμως ότι στα σχέδια της κυβέρνησης δεν βρίσκεται η αλλαγή των ορίων ηλικίας.

Τουρισμός: Στην τελευταία θέση μεταξύ 11 ευρωπαϊκών πόλεων βρέθηκε η τουριστική Αθήνα το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2004, όπως προκύπτει από διεθνή έρευνα της JBR Horwath την οποία επικαλείται Το Βήμα.

Μείζον θέμα για την ανάπτυξη του αθηναϊκού τουρισμού θέτει η Ένωση Ξενοδόχων Αττικής τη λειτουργία συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου στην πρωτεύουσα, με την αξιοποίηση ενός εκ των ολυμπιακών ακινήτων, επισημαίνει η Καθημερινή.

Point System: Αναδρομικό χαράτσι για κάθε ένα από τα μόρια που εισέπραξαν από την προσωρινή εφαρμογή ελέγχου point system καλούνται να πληρώσουν αιφνιδιαστικά οι επιχειρήσεις, τονίζει το Κέρδος.

Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών Επιχειρήσεων: Για απεμπλοκή – με συμφωνία κυβέρνησης και τραπεζών – των διαδικασιών για την εξασφάλιση πρόσβασης στο πιστωτικό σύστημα περισσότερων από 10.000 μικρών επιχειρήσεων, σε πρώτη φάση κάνει λόγο η Εξπρές.

Τράπεζες: Στα 140 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το κόστος της εθελούσιας εξόδου για τις 4 τράπεζες που το σκέφτονται σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΔΕΚΑ: Κατέθεσε χθες στον ένατο ανακριτή Γ. Παπαγεωργίου ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μ. Έβερτ για την υπόθεση προεκλογικής στήριξης του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. από τη ΔΕΚΑ τονίζει Το Βήμα που επισημαίνει πως η ΔΕΚΑ έχασε το 40% της περιουσίας της για τη Σοφοκλέους.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Να προσελκύσει και πάλι τους μικρούς καταθέτες, σημαντικό μέρος των οποίων έχει απολέσει τα τελευταία χρόνια, φιλοδοξεί η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σύμφωνα με την Εξπρές.

Εθνική Τράπεζα: Για σύγκρουση μεταξύ υπουργού Εργασίας και του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κάνει λόγο η Ημερησία που σημειώνει πως ο κ. Αράπογλου δήλωσε ότι ”Η Τράπεζα και όχι η κυβέρνηση αποφασίζει για την εθελούσια έξοδο”.

Alpha Bank: Κλιμακώνει τις ενέργειες για τη μείωση του κόστους και των δαπανών η Alpha Bank, αναφέρει η Καθημερινή που συμπληρώνει πως στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρήσης αποχώρησαν περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι από τον όμιλο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει συνολικά 750 εργαζόμενοι.

Τράπεζα Πειραιώς: ”Άνοιξε η όρεξη” για την Πειραιώς που ζητάει τώρα 400 εκατ. ευρώ αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο που παράλληλα συμπληρώνει πως οι προσφορές της Τράπεζας για το ομολογιακό θα προσεγγίσουν τα 700 εκατ. ευρώ.

Κλωνατέξ: Λουκέτο στην Τρικολάν βάζει ο όμιλος Λαναρά όπως επισημαίνει Το Βήμα.

Κατσέλης: Το ποσό των 0,50 ευρώ ανά μετοχή ή 9 εκατ. ευρώ θα ”μοιράσει” στους μετόχους της η αρτοβιομηχανία Κατσέλης μέσω επιστροφής κεφαλαίου, όπως αναφέρει Το Βήμα.

Rilken: Στο δρόμο μένουν 98 εργαζόμενοι της Rilken η οποία σύμφωνα με Το Βήμα προανήγγειλε 100 απολύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v