Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στέρεψε (πάλι) το ρευστό!

Μία από τα ίδια στη Σοφοκλέους, αφού ο Γ.Δ. υποχωρεί κατά 0,3%, αλλά η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 4. Ανοδική φορά για μετοχές των Cosmote, EΛ.ΠΕ. και Εμπορικής, ενώ σήμερα ξεχωρίζει η αντίδραση των μετοχών ακτοπλοϊκών εταιριών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε... ”μία από τα ίδια” παραπέμπει και πάλι η αγορά.

Λίγο χαμηλότερα προς τις 2.330 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στο 1 προς 4 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

Στον FTSE-20 έχουν... αδρανήσει οι χθεσινοί αγοραστές, με αποτέλεσμα να κινούνται θετικά μόνο οι μετοχές των Εμπορικής, Βιοχάλκο, ΕΛ.ΠΕ. και Cosmote.

Βέβαια, η προσφορά που εκδηλώνεται στις μετοχές των ΟΤΕ, Εθνικής και Alpha εμφανίζεται περιορισμένη, με βάση τις συναλλαγές των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Σε πτωτική τροχιά επανέρχονται οι μετοχές των Ελληνικής Τεχνοδομικής (προς τα 3,29 ευρώ), Intracom (προ τα 3,10 ευρώ) και 3Ε προς τα 19,40 ευρώ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση διατηρείται η αναλογία του 1 προς 4, με τις Αβαξ, ΕΠΑΤ, ΕΥΔΑΠ και Ηρακλής να κινούνται με θετικό πρόσημο.

Στην περίπτωση της Άβαξ, μετά την θετική σύσταση της Π&Κ Χρηματιστηριακής, όπου η τιμή–στόχος τοποθετείται στα 6 ευρώ, παρατηρείται αύξηση συναλλαγών και αντίδραση της μετοχής προς τα 3,68 ευρώ.

Αξιοσημείωτη είναι η συντήρηση της φοράς αντίδρασης, με αύξηση συναλλαγών, των ΕΠΑΤΤ, προς τα 2,46 ευρώ (4,2%), Μινωικών προς τα 1,78 ευρώ (2,38%) και Γραμμών Στρίντζη στα 0,77 ευρώ (3,57%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v