Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στον ρυθμό των ξένων αγορών η Σοφοκλέους

Οι ευρωπαϊκές αγορές εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα είναι ο κύριος διαμορφωτής της τάσης για τη Σοφοκλέους, αν και όπως επισημαίνουν η χθεσινή ”αδυναμία” της Wall δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για βελτίωση της ψυχολογίας. Τράπεζες στο επίκεντρο, αλλά και ΟΤΕ, Γερμανός, Ηρακλής και ΔΕΗ.

ΑΧΕ: Στον ρυθμό των ξένων αγορών η Σοφοκλέους
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι εισροές κεφαλαίων από ξένους θεσμικούς επενδυτές εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Η Marfin Analysis εκτιμά πως η ψυχολογία των επενδυτών φαίνεται πως έχει βελτιωθεί, συμπληρώνει όμως πως η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών παραμένει ένας πολύ σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης του Γενικού Δείκτη.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρει πως η μετοχή της Γερμανός ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος ύστερα από την εξαγορά της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στο Ουζμπεκιστάν, ενώ επισημαίνει πως διατηρεί την τιμή-στόχο των 24 ευρώ και τη σύσταση outperform για τη μετοχή της εταιρίας.

Ταυτόχρονα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Καθημερινή της Ενημέρωση με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2004 επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της Γερμανός.

Θετική πάντως για την κίνηση της Γερμανός εμφανίζεται και η Σίγμα Securities η οποία στο πρωινό της report επισημαίνει πως διατηρεί την τιμή-στόχο των 24,2 ευρώ για τη μετοχή της εταιρίας.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities επισημαίνει πως το ”αδύναμο” κλείσιμο χθες στην Wall ενδέχεται να βαρύνει την ψυχολογία των επενδυτών, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο κινήσεων αποκόμισης κερδών.

Επίσης, η Eurobank Securities συμπληρώνει πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις ανεπτυγμένες διεθνείς αγορές.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities εκτιμά πως η μεταβλητότητα παραμένει στην αγορά, ενώ επισημαίνει πως στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές των ΟΤΕ, Γερμανού, Ηρακλή και ΔΕΗ.

Στον ρυθμό των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα κινηθεί σήμερα η Σοφοκλέους, ενώ τονίζει πως η ”αδύναμη” εικόνα της Wall Street χθες αφήνει λίγα περιθώρια αισιοδοξίας για βελτίωση της ψυχολογίας.

Ως εκ τούτου, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι τάσεις συσσώρευσης θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ τονίζει πως το ενδιαφέρον για επιλεγμένους τίτλους παραμένει και δη για τον τραπεζικό κλάδο στο πλαίσιο του ευνοϊκού outlook και των προσδοκιών για θετικά μεγέθη τόσο στο τρίτο όσο και στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ πάντως εκτιμά πως εάν η χθεσινή ώθηση του όγκου των συναλλαγών συνεχιστεί (καταδεικνύοντας επανεργοποίηση του ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών) τότε οι πιθανότητες για ένα φθινοπωρινό ”ράλι” αυξάνονται σημαντικά.

Επίσης, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως οι μετοχές που ενδέχεται να βρεθούν στο επίκεντρο είναι της Γερμανός (για την οποία θέτει την τιμή-στόχο των 25,6 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 28,13%), του ΟΤΕ (που θέτει την τιμή-στόχο των 12,3 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 10,81%) και της Coca – Cola Τρία Έψιλον (με τιμή-στόχο τα 22,1 ευρώ που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 12,64%).

Στις ευρωπαϊκές αγορές αναφέρεται η Eurocorp σημειώνοντας πως αναμένεται να ανοίξουν με ήπια υποχώρηση ως αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης στην Αμερική, ενώ επισημαίνει πως οι επενδυτές αναμένεται να εστιάσουν στη μηνιαία ανακοίνωση του ΟΠΕΚ, αλλά και στις τιμές του πληθωρισμού στην ευρωζώνη.

Τι έγινε χθες: Σημαντικά αυξήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι όγκοι των συναλλαγών αναφέρει η Marfin Analysis που σημειώνει πως ξεπέρασαν τον μέσο όρο των 70 εκατ. ευρώ και έφτασαν στα 115 εκατ. ευρώ, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη σε άνοδο 0,71%.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως κέρδη κατέγραψαν οι κλάδοι των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών με τη μετοχή της Γερμανός να ενισχύεται κατά 3%, μετά τα πρόσφατα νέα, ενώ η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής βελτιώθηκε κατά περίπου 4% με ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος θεσμικών επενδυτών.

*Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v