Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεικτοβαρής επέλαση!!!

Κίνηση με επικεφαλής τα ”βαρέα οχήματα” της υψηλής κεφαλαιοποίησης έλαβε χώρα σήμερα στη Σοφοκλέους, ενώ οι ”ελαφρές ταξιαρχίες” ακολουθούν διστακτικά και σε απόσταση. Για θετικές τεχνικές ενδείξεις σε δεικτοβαρείς μετοχές, κάνουν λόγο οι παρατηρητές, επισημαίνοντας τη σημαντική ενίσχυση των συναλλαγών. Θετικός πρωταγωνιστής ο ΟΤΕ.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Κίνηση με επικεφαλής τα ”βαρέα οχήματα” της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ οι ”ελαφρές ταξιαρχίες” σε μεσαία και μικρότερη δεν φαίνεται να πείθονται, με αποτέλεσμα να ακολουθούν διστακτικά και σε απόσταση.

Αυτό αποδεικνύεται από το +0,74% του FTSE έναντι του +0,46% του FTSEM και του +0,26% του FTSES (ο τελευταίος εξασφάλισε το θετικό πρόσημο ελάχιστα πριν το τέλος κλείνοντας μάλιστα στο υψηλό ημέρας (!)) και όλα αυτά εν μέσω ουδέτερου έως οριακά θετικού διεθνούς κλίματος.

Παράγοντες της Αγοράς αναφέρονται στην ομολογουμένως σημαντική αύξηση του τζίρου (έστω και αν αυτός απευθύνθηκε για πολλοστή φορά σε ελάχιστους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης) και βέβαια εύχονται όλα αυτά να έχουν την μικρότερη δυνατή σχέση με την λήξη των Σ.Μ.Ε. την Παρασκευή.

Περισσότερο διστακτικοί αυτοί που ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, καθώς ήθελαν κλείσιμο πάνω από τις 2344 μονάδες, κάτι που ενδοσυνεδριακά φαινόταν πως θα μπορούσε να επιτευχθεί, όμως και αυτοί παραπέμπουν στις μετά την Παρασκευή συνεδριάσεις, επισημαίνοντας την ψευδέστατη εικόνα της Αγοράς με τον Δείκτη να βρίσκεται κοντά στις 2350 μονάδες και την συντριπτική πλειονότητα των τίτλων κάτω από τις 1800, ανεξαρτήτως θεμελιωδών μεγεθών και αποτελεσμάτων.

Όμως δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα κάποια θετικά σημεία τεχνικής φύσεως, όπως ότι η Alpha Bank που δείχνει να έχει εξασφαλίσει τα μέχρι πρότινος ”δύσκολα” 20 ευρώ, η κίνηση της Εθνικής πάνω από τα 18,32 και του ΟΤΕ πάνω από τα 11 ευρώ (με σημαντικότατο όγκο συναλλαγών και ο οποίος αν υπερκεράσει τα 11,20, κάτι που συνέβη ενδοσυνεδριακά, παίρνει δυναμική για κίνηση ακόμα ψηλότερα) και απομένει η ΔΕΗ να ”αναμετρηθεί” με τα 20 ευρώ.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση που είχε και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο, με αξιοσημείωτες απώλειες μόνο τα Ελ. Πετρέλαια και αρνητικό πρόσημο σε Τιτάνα, Αγροτική και Eurobank.

Από την άλλη πλευρά θετικός πρωταγωνιστής ο ΟΤΕ, ευχάριστη έκπληξη από ΚΑΕ, Ιντρακόμ και Γερμανό (που όμως μόλις χθες κατέγραψε νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό τρέχοντος έτους), σημαντικά κέρδη για Εμπορική, Ελ. Τεχνοδομική, Coca-Cola, Motor oil και θετικό πρόσημο για Cosmote, Alpha Bank, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Εθνική και Πειραιώς.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε φθάνοντας γρήγορα στο χαμηλό ημέρας (2323,89) από εκεί και πάρα πλαγιοανοδική κίνηση μέχρι τις 2348,46 και κλείσιμο στις 2343,8 μονάδες με κέρδη 0,71%, ενώ ο τζίρος ανεβασμένος έφθασε τα 115,2 εκ. από τα οποία τα 10,5 αφορούσαν ”πακέτα”.

Η τελική εικόνα έστω και οριακά με το μέρος των χαμένων (127) έναντι αυτών με θετικό πρόσημο (125) όμως μόλις σε 7 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 5%.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους, αξιοσημείωτη κινητικότητα και κέρδη για τον Ικτίνο, κλείσιμο στο υψηλό ημέρας για την Chipita, συνεχίζει πλαγιοανοδικά ο Νάκας, όπως και η σταδιακή αύξηση των συναλλαγών για την Ιονική Ξενοδοχειακή, ενώ ανέβασε όγκους η Δέλτα Project όμως υποχώρησε εκ νέου σε μία διαγραμματική συμπεριφορά που τουλάχιστον προβληματίζει (!).

Oσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 199.332 τεμάχια της Alpha Bank στα 20,42 ευρώ, δύο πακέτα των 61.300 και 90.000 τεμαχίων του Τιτάνα στα 20 ευρώ και ένα πακέτο 62 τεμάχια της ΑΤΤΙ – ΚΑΤ στα 0,58 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 100.000 τεμάχια της Eurobank στα 18,18 ευρώ και ένα πακέτο 83.420 τεμάχια της Coca Cola 3E στα 19,32 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v