Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J&P Άβαξ: Αυξάνει προβλέψεις για 2004 η Π&Κ

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα EBITDA του 2004 της J&P Άβαξ προχωρά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”overweight” και την τιμή-στόχο των 6 ευρώ ανά μετοχή, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου.

J&P Άβαξ: Αυξάνει προβλέψεις για 2004 η Π&Κ
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα EBITDA 2004 της J&P Άβαξ προχωρά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση ”overweight” και την τιμή-στόχο των 6 ευρώ ανά μετοχή, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή διατηρεί την προαναφερθείσα σύσταση για τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της Ελλάδας, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου του 2004.

Σημειώνει επίσης πως η μετοχή της J&P Άβαξ έχει υποαποδώσει της αγοράς κατά 29,6% από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα και κατά 38,3% από τις 3 Οκτωβρίου του 2003 μέχρι σήμερα (οπότε και η χρηματιστηριακή είχε προχωρήσει στην αρχική της σύσταση).

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ τονίζει όμως πως το αρνητικό momentum της επικείμενης κερδοφορίας από τη μία και η ”αδυναμία” της μετοχής από την άλλη δημιουργούν ευκαιρία για ”overweight”, δεδομένου ότι η μετοχή της κατασκευαστικής είναι υποτιμημένη.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η αγορά είτε αγνοεί τις ”ελκυστικές” αποδόσεις από τα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα ή υποθέτει πως ο κατασκευαστικός κλάδος δεν θα έχει σημαντικές επιδόσεις στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τα μεγέθη 2004 της J&P Άβαξ, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να διαμορφωθεί στα 526 εκατ. ευρώ, αμετάβλητος σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της.

Ωστόσο, συμπληρώνει πως στο πλαίσιο των καλύτερων του αναμενομένου περιθωρίων κέρδους που εμφάνισε στο δεύτερο εξάμηνο του 2004 η εταιρία, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA του 2004 κατά 2,2% και εκτιμά πως στο σύνολο του έτους θα φτάσουν στα 57 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 73 εκατ. ευρώ πέρυσι, που αντιστοιχεί σε μείωση 21,5%.

Για το 2005 η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών της J&P Άβαξ θα παρουσιάσει κάμψη 20%, λόγω της έλλειψης των έργων που σχετίστηκαν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και της καθυστέρησης των κονδυλίων από το Γ’ ΚΠΣ, ενώ συμπληρώνει πως προβλέπει μια οριακή κάμψη στα περιθώρια κέρδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v