Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική η Marfin για το νέο deal της Γερμανός

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Marfin Analysis από την κίνηση της Γερμανός να εισέλθει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας του Ουζμπεκιστάν, διατηρώντας την τιμή-στόχο των 24 ευρώ για τη μετοχή της εταιρίας και τη σύσταση ”outperform”.

Θετική η Marfin για το νέο deal της Γερμανός
Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Marfin Analysis από την κίνηση της Γερμανός να εισέλθει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας του Ουζμπεκιστάν.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή σε report της είναι θετική από την απευθείας είσοδο του ομίλου, στην υψηλού περιθωρίου κέρδους αγορά της κινητής τηλεφωνίας του Ουζμπεκιστάν που είναι μια αγορά ταχέως αναπτυσσόμενη και με υψηλές προοπτικές που μπορεί να δημιουργήσει συνέργιες και στο δίκτυο λιανικής του ομίλου, ενισχύοντας παράλληλα την κερδοφορία του σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Η Marfin Analysis καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform” και την τιμή στόχο των 24 ευρώ για τη μετοχή της Γερμανός.

Η Marfin Analysis αναφέρει πως η εταιρία εκτιμά ότι με τη βάση των συνδρομητών να υπερβαίνει τους 110.000 μέχρι τα τέλη του έτους, έχοντας έσοδα ύψους 32 εκατ. ευρώ και περιθώριο EBITDA 57%, τα κέρδη προ αναμένεται να διαμορφωθούν στα 5,8 εκατ. ευρώ για το 2004.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως δεδομένου ότι η Γερμανός θα ενοποιήσει την Unitel μέσω της μεθόδου της καθαρής θέσης, υιοθετώντας τη φορολόγηση της χώρας που διαμορφώνεται στο 16%, εκτιμά πως η εν λόγω κίνηση θα επηρεάσει οριακά τα κέρδη της φετινής χρήσης.

Τονίζει επίσης, πως σύμφωνα με την διοίκηση, η Unitel έχει ως στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς της κατά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες σε μηνιαία βάση (στο 32% το 2005) με σημαντικές θετικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί η Γερμανός ΑΒΕΕ ανακοίνωσε την είδοδό της στην αγορά του Ουζμπεκιστάν μετά τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Daewoo UNITEL Co., στη Σεούλ της Ν. Κορέας, με την DAEWΟO International Corporation.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v