Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηρεμία, μετά τη χθεσινή... καταιγίδα

Ηρεμία μετά τη χθεσινή μάλλον αιφνιδιαστική και συντονισμένη εισροή κεφαλαίων. Παρατηρείται περιορισμένη κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών στη μετοχή του ΟΤΕ, χαμηλή εμπορευσιμότητα για τις μετοχές των Alpha, Εθνικής και Eurobank, ενώ στο 2 προς 1 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο επίπεδο της χθεσινής πρώτης ώρας κυμαίνεται μέχρι στιγμής ο τζίρος.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1 προς 2 καταγράφει τη σχεδόν μόνιμη στις τελευταίες συνεδριάσεις εικόνα της αγοράς.

Μικρές απώλειες για την υψηλή κεφαλαιοποίηση, μεγαλύτερες για τη χαμηλότερη, αλλά και για σημαντικό αριθμό μετοχών.

Στη μετοχή του ΟΤΕ καταγράφονται πωλήσεις από τα 11,14 ευρώ, με αποτέλεσμα να υποχωρεί προς τα 11 ευρώ.

Όμως, η εμπορευσιμότητα και οι πράξεις είναι λιγότερες από ότι στη χθεσινή ανοδική για τη μετοχή συνεδρίαση.

Στην Εθνική προσφορά εκδηλώνεται από τα 18,54 ευρώ, με την τιμή να διαμορφώνεται οριακά στα 18,40-18,44 ευρώ.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζουν οι μετοχές των Alpha (20.24 ευρώ), EFG Eurobank (17,98 ευρώ), Coca-Cola (19,56 ευρώ), Πειραιώς (9,18 ευρώ) και ΟΠΑΠ (15,68 ευρώ).

Μέχρι στιγμής φαίνεται πως μετά τη χθεσινή αιφνιδιαστική κίνηση επανέρχεται ηρεμία στην αγορά.

Τουλάχιστον αυτό καταγράφεται στη συμπεριφορά συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών, κυρίως όμως στις μέχρι στιγμής υπάρχουσες εντολές των ισχυρών χρηματιστηριακών.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση μόλις 8 μετοχών η τιμή αντιδρά (του ΜΚ-40), με τον τίτλο της Αττικα Group να ”ξεκολλά” από τα 2,35 ευρώ και στην Εθνική Ακινήτων να πραγματοποιούνται συναλλαγές στα 3,14 ευρώ.

Στη μετοχή της Δέλτα Συμμετοχών κατά την πρώτη μισή ώρα με έξι πράξεις είχαν πραγματοποιηθεί οι συναλλαγές 36.260 τεμαχίων, με την τιμή να ενισχύεται κατά 3,2% στα 5,14 ευρώ.

Από τον SC-80, από τα 0,85 ευρώ αντιδρά η μετοχή της Στρίντζη, από τα 1,1 ευρώ της Θεμελιοδομής, ενώ κατά 1,2% ενισχύεται η μετοχή της Νάουσας και κατά 0,80% της Lannet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v