Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Υψηλότερες τιμές- στόχοι για ΕΛΠΕ- Motor Oil

Σε αναβαθμίσεις της τιμής στόχου και των συστάσεων για τα Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil προχώρησε ο οίκος HSBC. Για την πρώτη βλέπει ”add” με τιμή στόχο τα 7,70 ευρώ, ενώ για τη δεύτερη η σύσταση μετατρέπεται σε ”αγορά” με τιμή τα 9,60 ευρώ.

HSBC: Υψηλότερες τιμές- στόχοι για ΕΛΠΕ- Motor Oil
Σε αναβαθμίσεις της τιμής στόχου και των συστάσεων για δύο ελληνικές πετρελαϊκές εταιρίες (Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil) προχώρησε ο οίκος HSBC, σε ξεχωριστές του αναλύσεις με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2004.

Συγκεκριμένα, η σύσταση για τα ΕΛΠΕ αναθεωρήθηκε σε ”αύξηση θέσεων” (”add”) από ”μείωση θέσεων” (”reduce”), ενώ η τιμή στόχος αυξήθηκε στα 7,70 ευρώ από 7,50 ευρώ.

Για τη μετοχή της Motor Oil, η HSBC αύξησε την τιμή στόχο στα 9,60 ευρώ από 8,80 ευρώ και τη σύσταση από ”αύξηση θέσεων” σε ”αγορά”.

Ειδικότερα και όσον αφορά στα ΕΛΠΕ, η HSBC αναφέρει πως η νέα διοίκηση του ομίλου αναμένεται να αντιμετωπίσει με επιτυχία την θέματα όπως είναι η αποτίμηση των ξένων επενδύσεων, αλλά και τα προγράμματα για περιορισμό του κόστους.

Επίσης, συμπληρώνει πως η μεταβίβαση του 8,2% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΠΕ προς τον όμιλο Λάτση απομακρύνει ανησυχίες που υπήρχαν για ενδεχόμενη υπερπροσφορά των μετοχών.

Από την άλλη και όσον αφορά στην Motor Oil η HSBC εξηγεί πως η αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ”εξαιρετικών” αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, αλλά και στις προοπτικές που διαθέτει η εταιρία.

Επισημαίνει επίσης πως η Motor Oil παραμένει η ”αγαπημένη” της εταιρία της εγχώριας αγοράς δεδομένης της σταθερότητας που παρουσιάζουν τα κέρδη, της υψηλής μερισματικής απόδοσης (υψηλότερα του 7%), της υψηλής απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (40,5% στο 2003), της έμπειρης διοίκησης, αλλά και της αποδοτικής κεφαλαιακής δομής.

Ταυτόχρονα, η HSBC σημειώνει πως η αποτίμηση της Motor Oil έχει διαμορφωθεί σε περισσότερο ελκυστικά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v