Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Θετικά τα θεμελιώδη- αναζητείται καταλύτης

”Θετικό καταλύτη” αναζητά η αγορά όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report η Π&Κ Χρηματιστηριακή, ενώ προσθέτει πως τα θεμελιώδη μεγέθη των επιχειρήσεων παραμένουν ισχυρά και το upside potential είναι δικαιολογημένο. Βασικό θέμα παραμένει η χαμηλή ρευστότητα καταλήγει η χρηματιστηριακή.

Π&Κ: Θετικά τα θεμελιώδη- αναζητείται καταλύτης
Την αναζήτηση ”θετικού καταλύτη” εκ μέρους της αγοράς επισημαίνει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει, η αγορά αναμένεται να συσσωρεύσει στα τρέχοντα επίπεδα με σχετικά χαμηλούς όγκους.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις που απασχόλησαν την επικαιρότητα την προηγούμενη εβδομάδα, η Π&Κ τονίζει πως κατά την άποψή της οι μακροοικονομικές εξελίξεις (ελλείμματα, υποβάθμιση outlook από S&P, κλπ) έχουν ήδη αποτιμηθεί από την αγορά. Η ομιλία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει η χρηματιστηριακή, δεν περιείχε κάποια θετική έκπληξη και το κλίμα στην αγορά παρέμεινε αμετάβλητο.

Σε επίπεδο μετοχών που περιέχονται στην λίστα των top επιλογών της, η Π&Κ επισημαίνει πως κατά την προηγούμενη εβδομάδα, οι Alpha, Τιτάν και EFG κινήθηκαν υψηλότερα, ενώ οι Γερμναός, ΟΠΑΠ και Coca Cola 3Ε παρουσίασαν την περισσότερο αξιόλογη καθοδική κίνηση.

Η Π&Κ επαναλαμβάνει την εκτίμηση ότι τα επιχειρηματικά θεμελιώδη μεγέθη παραμένουν ισχυρά, η προοπτική της κερδοφορίας τους είναι ευοίωνη, ενώ η αποτίμηση δικαιολογεί ανοδική κίνηση.

Περαιτέρω, αναφέρεται, η αποσαφήνιση της επί μακρόν αναμενόμενης κυβερνητικής πρόθεσης για περικοπή της εταιρικής φορολογίας θα βελτιώσει τα κέρδη ανά μετοχή και τις τιμές στόχους. ”Βασικό θέμα παραμένει η χαμηλή ρευστότητα”, καταλήγει η Π&Κ.

Σε ό,τι αφορά το ιδανικό χαρτοφυλάκιο, η Π&Κ διατηρεί τη σύστασή της για έκθεση σε μετοχές έως του ποσοστού του 70%, εκ του οποίου το 40% θα πρέπει να αφορά ξένους μετοχικούς τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v