Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Ο προϋπολογισμός του 2005, τα δημόσια έσοδα τον Αύγουστο, το Ασφαλιστικό, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η λύση για την κρίση που αντιμετωπίζουν οι χρηματιστηριακές, αλλά και η επέκταση της Εμπορικής Τράπεζας στα Βαλκάνια είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Ο προϋπολογισμός του 2005, τα δημόσια έσοδα τον Αύγουστο, το Ασφαλιστικό, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η λύση για την κρίση που αντιμετωπίζουν οι χρηματιστηριακές, αλλά και η επέκταση της Εμπορικής Τράπεζας στα Βαλκάνια είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Παρασκευής.

Προϋπολογισμός: Διατήρηση της ισχυρής ανάπτυξης το 2005 θα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, που προετοιμάζεται πυρετωδώς από το οικονομικό επιτελείο, αναφέρει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως η πρόβλεψη για το επόμενο έτος θα είναι το ΑΕΠ να αυξηθεί με ρυθμό 3,9% από 3,7% που εκτιμάται ότι θα κλείσει φέτος.

Δημόσια Έσοδα: ”Βούλιαξαν” τα έσοδα του Δημοσίου αναφέρει Το Βήμα, που επισημαίνει πως τον Αύγουστο ο ρυθμός αύξησης των εσόδων ήταν μηδενικός και, όπως τονίζουν κορυφαίοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομιών, ”εάν τα έσοδα από τον ΦΠΑ επί των καυσίμων δεν ήταν αυξημένα λόγω των υψηλών τιμών, τα έσοδα του Αυγούστου θα ήταν μικρότερα από τα έσοδα του περυσινού Αυγούστου”.

Ασφαλιστικό: Το Ασφαλιστικό δεν έκλεισε ποτέ και ως εκ τούτου δεν ξανανοίγει, έλεγε χθες κορυφαίο στέλεχος του Υπουργικού Συμβουλίου, σχολιάζοντας τον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε σχετικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, τονίζει το Κέρδος.

Αναπτυξιακός Νόμος: Αποσύνδεση των αναπτυξιακών κινήτρων με τις θέσεις απασχόλησης θα προβλέπει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που σιγά σιγά αρχίζει να παίρνει την οριστική του μορφή, αναφέρει το Κέρδος.

Σύμφωνο Σταθερότητας: Η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας διχάζει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τονίζει Το Βήμα.

Χρηματιστηριακές: Τη σωτήρια λύση στην κρίση που μαστίζει τις χρηματιστηριακές εταιρίες αναζητούν από κοινού η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με το υπουργείο Οικονομίας, σημειώνει το Κέρδος.

ΔΛΠ: Με τις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου του 2005 θα γίνει η πρώτη υποχρεωτική εφαρμογή των ΔΛΠ στην Ελλάδα, τονίζει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Από τη χρήση του 2005, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.. και όχι από το 2004 θα αρχίσει η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Εισηγμένες: Τις εισηγμένες εκείνες που ”ξέρουν να βγάζουν χρήμα” προσπαθεί να εντοπίσει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, παρουσιάζοντας τις εταιρείες που έχουν είτε υψηλά λειτουργικά κέρδη σε απόλυτα νούμερα είτε υψηλό περιθώριο λειτουργικού κέρδους, ενώ ταυτόχρονα παραθέτει στοιχεία για προηγούμενα εξάμηνα, εξετάζοντας ποιες εταιρείες και κατά πόσον παρουσιάζουν συνεχή βελτίωση ή έστω ικανοποιητική σταθερότητα στην εξέλιξη της λειτουργικής κερδοφορίας τους.

Λιακουνάκος: Ο πρόεδρος της ΑΧΟΝ Θωμάς Λιακουνάκος, με αφορμή τις αναφορές του Μάκη Κουρή χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, έκανε την παρακάτω δήλωση: ”Είναι ψευδές, απόλυτα ανακριβές και συκοφαντικό για την ΑΧΟΝ και για εμένα προσωπικά ότι η εταιρία πήρε αμοιβές 120 εκατ. ευρώ από προμήθειες όσο και ότι η Boeing χάρισε στην αεροπορική εταιρία ΑΧΟΝ Airlines τα αεροπλάνα τα οποία πετούσε”, σύμφωνα με το Κέρδος.

Διαγωνισμοί Έργων: Αλλάζει ριζικά το τοπίο στον κατασκευαστικό τομέα, καθώς θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή ο νέος νόμος για την ανάθεση των δημόσιων έργων με την εφαρμογή του απόλυτου συστήματος μειοδοσίας και κατάργηση του μαθηματικού τύπου, όπως ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Ακίνητα: Οι αλλαγές, στη φορολογία των ακινήτων που σχεδιάζει η κυβέρνηση και η επικείμενη αύξηση των ευρωεπιτοκίων από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να επηρεάσουν την κτηματαγορά, η οποία σήμερα χαρακτηρίζεται από σταθερότητα στις τιμές και κάμψη στις αγοραπωλησίες ακινήτων, τονίζει Το Βήμα.

Κινητά: Σημαντική μείωση των τιμών κατά 14,7% στα τέλη τερματισμού για κλήσεις από όλα τα σταθερά τηλέφωνα προς το δίκτυό της ανακοίνωσε χθες η Vodafone, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες, σύμφωνα με Το Βήμα.

ΡΑΕ: Στην παραίτηση του κ. Κάπρου από τη θέση του προέδρου της ΡΑΕ αναφέρεται Το Βήμα, κάνοντας λόγο για μια παραίτηση με ηλεκτρισμένο παρασκήνιο, ενώ παράλληλα αναφέρεται και σε εκείνους που κατηγορεί ο κ. Κάπρος.

ΟΣΕ: Ο αντιπρόεδρος του ΟΣΕ κ. Σταύρος Απέργης, πριν συμπληρώσει πέντε μήνες θητείας, ανακοίνωσε χθες ότι υπέβαλε την παραίτησή του, αναφέρει η Καθημερινή.

Εθνική Τράπεζα: Η Εθνική Τράπεζα ενισχύει με δύο κινήσεις την οργανωτική της δομή, τονίζει η Καθημερινή, που σημειώνει πως πρόκειται για την πρόσληψη δυο νέων στελεχών, του κ. Αντώνη Μαρκέτου και του κ. Νίκου Καμμένου.

Εμπορική: Σε εξαγορές στα Βαλκάνια προχωρούν οι Εμπορική Τράπεζα και Credit Agricole σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως οι δύο συγκεκριμένες τράπεζες εξετάζουν την επέκτασή τους με κοινή στρατηγική.

”Η Εμπορική πάει Βαλκάνια μαζί με τους Γάλλους” τονίζει Το Βήμα, που παραθέτει ολόκληρο το νέο σχέδιο της τράπεζας.

Σύμφωνα με την Ημερησία η Εμπορική σηκώνει τα χέρια για το Ασφαλιστικό και παραπέμπει τη λύση στην κυβέρνηση.

ΕΧΑΕ: Το τρένο των συμμαχιών χάνει η ΕΧΑΕ σύμφωνα με την εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που παράλληλα αναφέρει πως διαμορφώνονται οι νέοι χρηματιστηριακοί πόλοι.

Γενική Τράπεζα: Στα νέα προϊόντα, αλλά και στο νέο λογότυπο της Γενικής Τράπεζας αναφέρεται ο Τύπος της Παρασκευής.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: ”Το ”στοίχημα” που πρέπει να κερδίσουμε είναι να αναστρέψουμε την αργή, αλλά σταθερά πτωτική πορεία που διαγράφει το Ταμιευτήριο, η οποία απομειώνει την αξία του και οδηγεί σε ενδεχόμενη πώλησή του”, τονίζει σε συνέντευξή του στο Κέρδος ο νέος πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Πάνος Τσουπίδης.

Κλωνατέξ: Για συνέχεια κρίσης στον όμιλο Κλωνατέξ κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία στη Νάουσα πραγματοποιούνται απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ παράλληλα παραθέτει και την απάντηση της Fanco.

Αιχμές κατά του Θωμά Λαναρά άφησε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει πως ο υπουργός τόνισε πως το κράτος δεν μπορεί να ενισχύει τις προβληματικές.

ΦΑΓΕ: Στην Αμερική επεκτείνεται η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως η εταιρία ιδρύει δικό της εργοστάσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v