Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ και ξερό ψωμί!

Για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση όλα τα... λεφτά της αγοράς είναι ο ΟΤΕ, με κεφαλαιοποίηση που προσεγγίζει τα 6,1 δισ. ευρώ. Ο Οργανισμός συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός θετικότερου κλίματος για ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς. Στο 2 προς 1 η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα 12,28 ευρώ η μετοχή του Οργανισμού, και με την Intracom διαμορφώνουν κλίμα στις τηλεπικοινωνίες, οδηγούν τον FTSE-20 κατά 0,37% υψηλότερα και το Γ.Δ. προς τις 2.456 μονάδες.

Η εσπευσμένη μετακύληση θέσεων σε ΟΤΕ και Intracom μειώνει εύλογα, έστω και πρόσκαιρα, το ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές και άλλους τίτλους του FTSE-20.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα στη Motor Oil, καθώς πραγματοποιήθηκε μία και έξω και με τη μορφή προσυμφωνημένης πράξης η διάθεση 205.000 τεμαχίων στα 7,50 ευρώ, ενώ η τρέχουσα τιμή κυμαίνεται στα 8,06 ευρώ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα και για τη μετοχή της Intracom, με την τιμή να προσεγγίζει και πάλι τα 5 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1, με τις μετοχές των Ικτίνος, Intramet, Περσέας, Κορδέλλου, ΚΛΩΝΑΤΕΞ, ΑΛΤΕ, Λαζαρίδη, ΑΕΓΕΚ, να σημειώνουν συναλλαγές περισσότερες των 10.000 τεμαχίων, με ποσοστό μεταβολής υψηλότερο του 2,5%.

Για τη συνέχεια, αναμένεται η με ανάλογο ρυθμό λήψη θέσεων στη μετοχή του ΟΤΕ, με την πορεία των ισχυρών τραπεζικών μετοχών να ενισχύεται οριακά ψηλότερα, οδηγώντας των FTSE-20 προς τις 1.292 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v