Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ - Τράπεζες: Σημειώσατε Χ

Σταθεροποιητική η σημερινή συνεδρίαση με τον ΟΤΕ να καλύπτει την κόπωση του τραπεζικού κλάδου. Ανεση μετακύλισης θέσεων στους εμπλεκόμενους στην Αγορά Παραγώγων, με αποτέλεσμα ο τζίρος στο Χ.Π.Α. να ξεπεράσει αυτόν της υποκείμενης. Πλήρες ρεπορτάζ για τους σημερινούς πρωταγωνιστές.

Ουσιαστικά σταθεροποιητική συνεδρίαση, με τον ΟΤΕ να κινείται αντισταθμιστικά στην διαφαινόμενη ”αδυναμία” του Τραπεζικού κλάδου και τους εμπλεκόμενους στην Αγορά Παραγώγων να έχουν την άνεση μετακύλισης θέσεων, με αποτέλεσμα ο τζίρος στο Χ.Π.Α. να ξεπεράσει αυτόν της υποκείμενης.

Βέβαια όλα αυτά αφορούν συγκεκριμένους ”παίκτες” και ακόμα λιγότερους τίτλους, καθώς η εικόνα ”σεληνιακού τοπίου” συνεχίζεται για το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, αναγκάζοντας επαγγελματίες του χώρου να διερωτώνται για τον λόγο ύπαρξης-παρουσίας δεκάδων μετοχών, αλλά και τόσων ωρών συνεδρίασης (!).

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν ότι ο περιορισμένος τζίρος δεν αφήνει περιθώρια εξαγωγής συμπερασμάτων, όσον αφορά την βραχυπρόθεσμη τάση, αλλά και για την μεσοπρόθεσμη τάση δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις (λόγω της ευάλωτης ψυχολογίας), έστω και αν οι αισιόδοξοι υπερτερούν ”στα σημεία”.

Ουδέτερων συναισθημάτων και όσοι ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, καθώς ο Δείκτης δεν δίνει σαφή τάση όσο κινείται στο εύρος 2434-2459, οπότε αναμένουν την διάσπαση του ενός εκ των δύο ”άκρων” (ει δυνατόν με αυξημένο τζίρο), προκειμένου να προχωρήσουν σε νέες εκτιμήσεις, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι σύντομα ο Δείκτης (για την Αγορά ούτε λόγος) θα ”δει” νέα υψηλά.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, και σήμερα πρωταγωνιστής ο ΟΤΕ (πλησιάζει στο πρώτο επίπεδο αντίστασης των 12,80 ευρώ), λίγες αγορές προς το τέλος για την Coca-Cola, σημαντικά κέρδη για την Ιντρακόμ, με θετικό πρόσημο ο ΟΠΑΠ, η Πειραιώς πιέστηκε σε όλη σχεδόν την διάρκεια της συνεδρίασης αλλά γύρισε και έκλεισε στο ”πράσινο”, ενώ αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες κατέγραψαν Βιοχάλκο και Ελ. Τεχνοδομική.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα στενό εύρος (χαμηλό 2438,74, υψηλό 2452,27 μονάδες) για να κλείσει τελικά στις 2445,2 μονάδες με κέρδη 0,19%, σε μία ακόμα φτωχή από τζίρο συνεδρίαση που δεν ξεπέρασε τα 100 εκ. ευρώ από τα οποία τα 3,5 εκ. αφορούσαν ”πακέτα”.

Δεν ενθουσιάζει ούτε απογοητεύει η τελική εικόνα (όσον αφορά την αναλογία ανοδικών πτωτικών, γιατί όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών για δεκάδες τίτλους τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα), με 132 ανοδικές μετοχές έναντι 147 πτωτικών και σε δεκατρείς τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 5%.

Στις επιμέρους μετοχές, ο Περσέας αφού ”είδε” νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό τρέχοντος έτους γύρισε και έκλεισε στο υψηλό ημέρας (!), η Καρατζής μετά την ”επική κούρσα” που την έφερε λίγο κάτω από τα 3 ευρώ τώρα κινείται σε ρυθμούς ελεύθερης πτώσης (!), συνεχίζει ανοδικά ο Δρομέας (φαίνεται να ωφελείται από την ειδική διαπραγμάτευση της CFS), νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό τρέχοντος έτους για τον Μπαλλή, τα Ελληνικά Καλώδια ξεκίνησαν δυναμικά στη συνέχεια έμειναν από συναλλαγές για να επανέλθουν κάποιες εντολές αγορών τα τελευταία λεπτά.

Επίσης, σχετική κινητικότητα σε ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, προσπάθεια αντίδρασης από Intramet και Eurobrokers, επιλεκτικές αγορές προς το τέλος για τον Μυτιληναίο, προσπάθεια να κρατηθεί πάνω από τα τρία ευρώ ο Μπήτρος και το Αλουμίνιο Ελλάδος συνεχίζει τον ανοδικό δρόμο καθώς κάποιοι ”διορατικοί” εκτιμούν ότι η εταιρεία ευνοείται σημαντικά από την συγκυρία της ανόδου δολαρίου και τιμής του μετάλλου (στο χρηματιστήριο του Λονδίνου βρέθηκε χθες στο υψηλό περίπου εννέα ετών).

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, τρία πακέτα των 20, 5.000 και 100.000 τεμαχίων της Cosmote στα 13,14 ευρώ, 13 και 12,86 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 50 τεμάχια της ΔΕΗ στα 22 ευρώ και ένα πακέτο 47 τεμάχια της Coca Cola 3E στα 22 ευρώ.

Ακόμα, ένα πακέτο 100.000 τεμάχια του ΟΤΕ στα 12,08 ευρώ και ένα πακέτο 124.680 τεμάχια της ΕΧΑΕ στα 7,22 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v