Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One... OTE show!

Σε οδηγό της αγοράς αναδεικνύεται μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία ο ΟΤΕ. Ο πρώτος σε κεφαλαιοποίηση οργανισμός του ελληνικού χρηματιστηρίου μπορεί να κάνει τη διαφορά, σύμφωνα με την εκτίμηση των ισχυρών παιχτών. Εκτίμηση που επιβεβαιώνεται από την κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών και τη στάση αναμονής στα άλλα επιλεγμένα blue chips.

του Μιχαήλ Γελαντάλι



Η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών δικαιολογεί και εξηγεί τη μέχρι στιγμής εικόνα της Σοφοκλέους.

Βέβαια, κατά την πρώτη μία ώρα η αγορά παρακολουθεί το... θέαμα του ενός και μόνου Οργανισμού, δηλαδή του ΟΤΕ.

Είναι χαρακτηριστικό πως το αγοραστικό ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών, μεταξύ των οποίων και ξένοι, μεταφράζεται σε συναλλαγές και κέρδη της τάξεως του 2,3%.

Να σημειωθεί, πως ο τζίρος της πρώτης ώρας υπερέβαινε κατά τι το σύνολο των χθεσινών συναλλαγών.

Η μονομερής αυτή τακτική των θεσμικών μειώνει, πρόσκαιρα, το ενδιαφέρον για μετοχές όπως η ΔΕΗ, που με μόλις 30.000 τεμάχια υποχωρεί στα 21,50 ευρώ, ή της 3Ε, (11,5 χιλ τεμάχια) ή ακόμα και αυτής της Εθνικής (συναλλαγές 50.450 τεμαχίων την πρώτη ώρα με μεταβολή +0,18%).

Το ερώτημα που εύλογα γεννάται αφορά στο κατά πόσο μπορεί να συντηρηθεί το ενδιαφέρον της αγοράς και για ορισμένες μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Με την προϋπόθεση πως δε θα μεταβληθεί, αρνητικά, το κλίμα στις διεθνείς αγορές, η απάντηση είναι καταφατική.

Προφανώς όσοι μεγάλοι παίχτες τοποθετούνται αυτές τις μέρες στον ΟΤΕ, προσβλέπουν σε σημαντική ενίσχυση της τιμής, που δεν μπορεί να ευοδωθεί σε αρνητικό περιβάλλον ή διόρθωσης των τραπεζικών μετοχών.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα, που μέχρι στιγμής φαίνεται ικανή να συντηρήσει την ανοδική φορά, καταγράφεται σε μετοχές των Περσέας, Τεχνική Ολυμπιακή, ΜΕΑΓΑ, Βέτεριν, Φλεξοπάκ, Ελληνικά Καλώδια, Αλουμίνιο της Ελλάδος, Βαρυτίνης, ΔΟΛ, Γενική Αποθηκών, Eurobrokers και ορισμένων ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v