Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: ”Πυξίδα” οι ευρωαγορές ελλείψει εγχώριων νέων

Σταθεροποιητικές εκτιμούν τις σημερινές τάσεις στην ελληνική αγορά οι ΑΧΕ, ενώ, όπως αναφέρουν, η έλλειψη επιχειρηματικών νέων είναι πιθανόν να οδηγήσει τα βλέμματα των επενδυτών στο εξωτερικό και στις διεθνείς αγορές. Στο επίκεντρο η μετοχή του ΟΤΕ.

ΑΧΕ: ”Πυξίδα” οι ευρωαγορές ελλείψει εγχώριων νέων
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Marfin Analysis αναφέρει στο πρωινό της report πως για τη σημερινή συνεδρίαση, με δεδομένο ότι τα εταιρικά νέα είναι περιορισμένα, αναμένει ο Γενικός Δείκτης να ακολουθήσει την πορεία των διεθνών αγορών.

Από την άλλη, η Eurobank Securities αναφέρει πως χθες η αγορά ακολούθησε την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Η χρηματιστηριακή δεν περιμένει να αλλάξει αυτό σήμερα, καθώς η εγχώρια ειδησεογραφία παραμένει πτωχή και καθώς φαίνεται από τους όγκους συναλλαγών οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση.

Έτσι η Eurobank Securities εκτιμά ότι θα επικρατήσουν σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι, όπως σημειώνει, πιθανό να παραμείνει η μετοχή του ΟΤΕ.

Από την άλλη η Εγνατία ΑΧΕ, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνεδρίαση, επισημαίνει πως η Σοφοκλέους υπολείπεται δυνάμεων για να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Έτσι η ΑΧΕ εκτιμά ότι θα επικρατήσουν σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά.

Όσον αφορά στη μετοχή του ΟΤΕ η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως επικρατεί θετική ψυχολογία, η οποία ενδεχομένως θα στηρίξει την αγορά σχετιζόμενη με τις αλλαγές στη διοίκηση και την αναμενόμενη αναδιάρθρωση.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Fortius σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του Γενικού Δείκτη υπογραμμίζουν πως ο χαμηλός όγκος συναλλαγών καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόσφατης ανόδου δημιουργεί αμφιβολίες για την πραγματοποίηση ή μη δυναμικής ανοδικής διάσπασης των 2.500 μονάδων.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,41% στις 2.440,64 μονάδες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,41% και με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών, τονίζει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, συμπληρώνοντας πως οι περισσότερες μετοχές του FT-20 διαπραγματεύονταν με αρνητικό πρόσημο καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Ακόμα, επισημαίνει η Marfin, η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε με κέρδη 1,20%- με χαμηλούς όγκους συναλλαγών- μετά την ανακοίνωση της νέας διοίκησης.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v