Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρβάτα σκυλιά και χήρες γυναίκες!

Βαρβάτο σκυλί και χήρα γυναίκα δεν φυλάνε μαντρί, λένε στην Αρκαδία. Τόσο ο σκύλος όσο και η χήρα θα αφήσουν κάποια στιγμή και για προφανή λόγο το μαντρί στο έλεος του Θεού. Σ’ αυτή τη χώρα θα πρέπει να έχουμε πολλούς σκύλους βαρβάτους και γυναίκες χήρες. Γι’ αυτό ίσως παρατηρείται ολιγωρία στην πλήρωση όλων των πολιτικών θέσεων.

Βαρβάτα σκυλιά και χήρες γυναίκες!
Βαρβάτο σκυλί και χήρα γυναίκα δεν φυλάνε μαντρί, λένε στην Αρκαδία. Τόσο ο σκύλος όσο και η χήρα θα αφήσουν κάποια στιγμή και για προφανή λόγο το μαντρί στο έλεος του Θεού.

Σ’ αυτή τη χώρα θα πρέπει να έχουμε πολλούς σκύλους βαρβάτους και γυναίκες χήρες. Δεν εξηγείται διαφορετικά η ολιγωρία στην πλήρωση όλων των πολιτικών θέσεων στον δημόσιο τομέα...



Μόλις προχθές απέκτησαν νέα ηγεσία ο ΟΤΕ και η ΔΕΠΑ. Με λίγη καλή θέληση θα έχουν καλυφθεί και οι υπόλοιπες θέσεις μέχρι την έναρξη της Ολυμπιάδας. Δύο πράγματα συμβαίνουν. Είτε αυτό είναι απόρροια κάποιας μορφής συγκεντρωτισμού είτε είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθούν εκείνα τα πρόσωπα που θα εγγυηθούν μία άλλη ποιότητα στη δημόσια διοίκηση.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η σημερινή κυβέρνηση στερείται στελεχών. Ότι όλοι όσοι ήθελαν να κάνουν καριέρα είχαν ήδη ενταχθεί στις τάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Μπορεί να είναι κι έτσι. Κι έπειτα, αυτή η εξήγηση έχει και την καλή της πλευρά, την οποία, πιστεύουμε, ότι όλοι μας την αντιλαμβανόμαστε.

Οι μέχρι στιγμής επιλογές, πάντως, ήταν προσεκτικές. Έτυχαν της αποδοχής της αγοράς. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί ο κ. Βουρλούμης. Η μετοχή του ΟΤΕ αντέδρασε χθες θετικά, παρά το γεγονός ότι όλη η υπόλοιπη αγορά βρισκόταν στο ”κόκκινο”.

Και θα πρέπει ακόμη να σημειώσουμε ότι έχουν αποκλειστεί πρόσωπα που είχαν μεν καλές κομματικές συστάσεις, αλλά δεν πληρούσαν τα κριτήρια που η ίδια η κυβέρνηση είχε θέσει προεκλογικά.

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι θα πρέπει να επισπευσθούν οι όποιες αλλαγές. Οι πληροφορίες μας υποστηρίζουν ότι πολλά στελέχη του δημόσιου τομέα βρίσκονται σε κατάσταση παρατεταμένων διακοπών, βέβαια για την απομάκρυνσή τους. Στο μεταξύ, χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Βρισκόμαστε ήδη στον μήνα Απρίλιο και ο σχεδιασμός σε αρκετές εταιρίες του Δημοσίου έχει σταματήσει από τον Ιανουάριο, απ’ όταν έγινε γνωστή η προοπτική των εκλογών. Τέσσερις μήνες στους δώδεκα που έχει ο χρόνος είναι ήδη μεγάλο χρονικό διάστημα...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v