Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τους (νέους) αγοραστές περιμένει η Σοφοκλέους

Από τη διάθεση των εν δυνάμει αγοραστών θα εξαρτηθεί η βραχυπρόθεσμη τάση, που άπτεται όμως και της πορείας των ξένων αγορών. Μεσοπρόθεσμα, η αγορά παραμένει ”ανοδική” με δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE-20 να επιτρέπουν την επαναπροσέγγιση των 2.500 μονάδων.

τoυ Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναμενόμενη, από τους περισσότερους, ήταν η χθεσινή διόρθωση.

Ελεγχόμενη και επιθυμητή σε συγκεκριμένες μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης με κάποια χαρακτηριστικά πανικού σε ορισμένες ”περιφερειακές” μετοχές.

Όπως μας εξηγούσαν χθες χρηματιστηριακοί παράγοντες, δεδομένης της διάθεσης διόρθωσης σε Ν. Υόρκη και Ευρώπη και της αλλαγής διοίκησης στον ΟΤΕ, έπρεπε να προφυλαχθεί η αγορά από ακρότητες.

Οι συγκεκριμένοι χρηματιστηριακοί κύκλοι, όταν αναφέρονται στην ”αγορά”, εννοούν βεβαίως εκείνες τις λίγες μετοχές που αφορούν αυτούς και τους ξένους πελάτες–συνεργάτες τους.

Δικαιολογούν τη χθεσινή τους τακτική ως προσπάθεια συγκράτησης των όποιων κερδοσκοπικών διαθέσεων θα μπορούσε να προκαλέσει η αναμενόμενη ”μόχλευση” στη μετοχή του ΟΤΕ.

Καθώς αρκετοί πελάτες τους δεν έχουν τοποθετηθεί επαρκώς σε μετοχές, κυρίως τραπεζών και δευτερευόντως σε επιλεγμένους τίτλους του FTSE-20, η αγορά δεν έπρεπε να ”τρέξει”.

Περιμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον την τακτική τους σήμερα, καθώς οι χθεσινές συναλλαγές στον ΟΤΕ (878.000 τεμάχια) δεν επιβεβαιώνουν μαζική είσοδο ισχυρών παιχτών στο χαρτί.

Εν μέρει αυτό φαίνεται να ισχύει για τις μετοχές των Αlpha και ΔΕΗ, όπου υπάρχει εντολή αγοράς από το εξωτερικό.

Για την Cosmote η κατάσταση είναι αβέβαιη και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω μικρής υποχώρησης.

Και σε αυτήν, όμως, την περίπτωση υπάρχει διάθεση για τοποθετήσεις στη μετοχή.

Ενδιαφέρον έχει ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η πώληση των 206.000 τεμαχίων της Motor Oil, που θα πραγματοποιηθεί από αύριο μέχρι τις 15 Ιουνίου με κατώτατη τιμή τα 7,50 ευρώ.

Μετοχές-σηματωροί για σήμερα, καθώς αύριο λήγει η σειρά μηνός Απριλίου στα παράγωγα, πέραν του ΟΤΕ, όπου ο πήχης ανεβαίνει σαφώς ψηλότερα, η Εθνική, η Αγροτική (λόγω νέας διοίκησης) και η Πειραιώς.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, οι Inform Λύκος (προτίθεται να πουλήσει 72.670 μετοχές), Τεχνική Ολυμπιακή, ΚΛΜ, Φουρλής (και λόγω των εγκαινίων του ΙΚΕΑ), Δρομέας (με ειδικό διαπραγματευτή την Κονταλέξης ΑΧΕΠΕΥ), ΜΕΑΓΑ, Κωτσόβολος, Βαρυτίνης, Δέλτα Singular.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v