Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετική τροχιά η Σοφοκλέους

Παραμένει στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος, με τον Γενικό Δείκτη να αντιδρά από τις 2.455-2.458 μονάδες, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τηλεπικοινωνίες. Από σήμερα ισχύουν οι αλλαγές στο καθεστώς διαπραγμάτευσης 19 μετοχών (”χρονισμός”).

τoυ Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο ακέραιο συντηρούνται οι ελπίδες για επιβεβαίωση της ανοδικής φοράς.

Ο Γ.Δ. κυμαίνεται σε εύρος 13 μονάδων (2.458-2.471), με τον τραπεζικό δείκτη να έχει κινηθεί μέχρι τις 4.720,7 μονάδες.

Εύλογα το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στον κλάδο–μοχλό, δηλαδή τον τραπεζικό, καθώς στη σειρά των αναλύσεων έρχεται να προστεθεί και η σημερινή αναφορά της Marfin Analysis.

Μία μέρα πριν από την Εθνική, ήτοι στις 28 Απριλίου, προγραμματίζεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Alpha Bank.

Δεδομένης της βάσιμης πιθανότητας για διανομή δωρεάν μετοχών από τον όμιλο της Εθνικής, το ενδεχόμενο συντήρησης του ενδιαφέροντος προς τις μετοχές του κλάδου θεωρείται πιθανό.

Στο σύνολό τους, οι τραπεζικές μετοχές του FTSE-20 καταγράφουν κέρδη, με την Εθνική στα 23,18 ευρώ, την Alpha στα 26,50 ευρώ, οριακά χαμηλότερα την Eurobank στα 17,40 ευρώ, με κέρδη στα 20,92 ευρώ η Εμπορική και στα 9,94 ευρώ η Πειραιώς.

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία προς τα 21,80 ευρώ η μετοχή της Coca- Cola, με χαμηλές, όμως, συναλλαγές, όπως και η Hyatt στα 8,66 ευρώ.

Στο περίπου 3 προς 1 η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών, με μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να εμφανίζουν την υψηλότερη απόδοση.

Με βάση τις συναλλαγές τους ξεχωρίζουν οι Κορδέλλου, Βερνίκος, Μπαλάφας, ΜΕΑΓΑ, Εθνική Ακινήτων, ΑΕΓΕΚ, Alfa Alfa Συμμετοχών, Λαζαρίδης, Εμπεδος, Τεχνική Ολυμπιακή, Στρίντζη, Μοχλός, Φουρλής, Προμότα κ.ά.

Για τη συνέχεια, θα πρέπει να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.458,12 μονάδων (το πολύ μέχρις τις 2.455 μονάδες), επίπεδο στο οποίο από τεχνικής πλευράς δικαιολογείται αντίδραση.

Από σήμερα ισχύουν οι νέες κατηγορίες ”χρονισμού” για 19 μετοχές.

Ειδικότερα, μεταφέρονται από τον χρονισμό βραχείας διάρκειας (τρίωρη συνεχή διαπραγμάτευση) στον χρονισμό μακράς διάρκειας (πεντάωρη συνεχή διαπραγμάτευση) οι κατωτέρω ένδεκα (11) μετοχές: ΕΛΒΕ, Ναυτεμπορική, Τιτάν (ΠΟ), Ελαΐς, Ατλάντικ, Micromedia Μπριτάννια, Εμπορική Επενδυτική, Μαθιός Πυρίμαχα, Δίας ΑΕΕΧ, Ακρίτας, Α-Β Βασιλόπουλος

Εξάλλου, μεταφέρονται από τον χρονισμό μακράς διάρκειας στον χρονισμό βραχείας διάρκειας (τρίωρη διαπραγμάτευση) οι κατωτέρω οκτώ (8) μετοχές: Medicon, Alfa Alfa Energy, Interfish, Βαρβαρέσος, Δούρος, Κλωστοϋφαντουργία, Euroline Επενδυτική, Optima AEEX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v