Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο για πολλοστή φορά οι ισχυρές μετοχές του τραπεζικού κλάδου, καθώς πληθαίνουν οι θετικές εκτιμήσεις – αναλύσεις, μέσω των οποίων ενισχύεται το αγοραστικό ενδιαφέρον. Σε κατάσταση αναμονής οι θεσμικοί για τον ΟΤΕ, ενώ και σήμερα κινούνται επιλεκτικά ορισμένοι τίτλοι της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ανεβάζουν τον πήχη υψηλότερα οι τράπεζες.

Στην ομοβροντία των θετικών εκτιμήσεων ξένων και ελληνικών χρηματιστηριακών για τον κλάδο φαίνεται πως ανταποκρίνεται το επενδυτικό κοινό.

Πρακτικά για την Alpha Bank η τιμή–στόχος καθορίζεται στα 29 ευρώ, ενώ η τρέχουσα τιμή της διαμορφώνεται στα 26,20 ευρώ (1,71%) με συναλλαγές 155.000 τεμαχίων (14.10).

H μετοχή της Eurobank στο α’ τρίμηνο ενισχύεται κατά 1,88% στα 17,34 ευρώ.

Κατά 1,16% ενισχύεται στα 22,60 ευρώ η Εθνική, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία της Πειραιώς.

Είναι ενδεικτικό πως ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά περίπου 1%, ο τηλεπικοινωνιακός κατά 1,1%, διαμορφώνοντας τον FTSE-20 ψηλότερα στις 1.277,3 μονάδες.

Πιθανότατη θεωρείται η προσέγγιση (και γιατί όχι υπέρβαση) της ενδοσυνεδριακά υψηλής τιμής των 1.278,7 μονάδων.

Σε αυτήν την περίπτωση ο Γ.Δ. θα μπορεί να προσεγγίσει και πάλι τις 2.436,4 μονάδες (ενδοσυνεδριακά υψηλή τιμή), ανεβάζοντας περαιτέρω τον πήχη.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν πως εντολές αγοράς σε τραπεζικούς τίτλους και δευτερευόντως στον ΟΤΕ ενδέχεται να εκδηλωθούν προς το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης.

Στη μετοχή του ΟΤΕ η εμπορευσιμότητα παραμένει χαμηλή, κάτω από τα 200.000 τεμάχια, με μικρά κέρδη (0,7%) στα 11,60 ευρώ.

Η εντονότερη πίεση σε μετοχή του FTSE-20 καταγράφεται στον ΟΠΑΠ.

Μετά και την τελευταία ανάλυση της UBS, η προσφορά εμφανίζεται αυξημένη (702.000 τεμάχια), η δε μετοχή υποχωρεί κατά περίπου 2% προς τα 13,80 ευρώ.

Το ισοζύγιο ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται ελαφρά υπέρ των πρώτων, με περίπου 150 μετοχές να καταγράφουν κέρδη.

Σημαντική εμπορευσιμότητα, όπου μπορεί να συντηρήσει την ανοδική φορά, σημειώνεται στις μετοχές των ΚΛΜ (5,28 ευρώ), Κορδέλλου (1,20 ευρώ), Μπαλάφας (0,90 ευρώ), Μαθιός (2,58 ευρώ).

Ανοδικά, αλλά με ελάχιστο τζίρο κινούνται και οι μετοχές των Σωληνουργείων Κορίνθου, Γαλαξίδι, Μicroland κ.ά.

Εάν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης διατηρηθεί το επιλεκτικό ενδιαφέρον για τραπεζικούς τίτλους, ενισχύοντας το Γ.Δ. πέρα των 2.436 μονάδων, τότε η ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά από μία σαφώς ικανοποιητική βάση – στήριξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v