Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς εξάρσεις η αγορά

Χωρίς ενδιαφέρον παρουσιάζεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση, με το Γ.Δ. να ”κρατά” τη ”στήριξη” των 2.405-2.407 μονάδων. Ενδεικτικό της απουσίας ενδιαφέροντος είναι το γεγονός πως μετά από μία ώρα συνεδρίασης δεν είχε πραγματοποιηθεί πράξη ”ανοίγματος” για περίπου 100 μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διαδικαστικού χαρακτήρα η συνεδρίαση, με χαμηλές συναλλαγές και το Γ.Δ. να υποχωρεί προς τις 2.410 μονάδες.

Χωρίς σημαντική μεταβολή οι μετοχές των Εθνικής, Alpha και Πειραιώς, ενώ από τον FTSE-20, Hyatt, Morot Oil και OTE καταγράφουν μικρά κέρδη.

Στο περίπου 1 προς 2 η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών, ενώ μέχρι τις 12.00 για 100 μετοχές δεν είχε πραγματοποιηθεί ακόμη πράξη.

Από τις 70 μετοχές, των οποίων ενισχύεται η τιμή, ξεχωρίζουν οι Λογισμός, Κορφίλ, Προμότα, Τράπεζα Κύπρου, Καλπίνης, Δέλτα Singular, Σιδενόρ και Ναυτεμπορική.

Με περιορισμένες συναλλαγές δοκιμάζεται η τεχνικότητα της αγοράς.

Ο Γ.Δ. αντέδρασε αρχικά προς τις 2.425 μονάδες για να υποχωρήσει στη συνέχεια προς τις 2.407 μονάδες, δηλαδή πολύ κοντά στην περιοχή ”στήριξης”.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημειώνουν πως προκειμένου να μην αναιρεθεί η τάση αντίδρασης θα πρέπει να μην υποχωρήσει ο Γ.Δ. χαμηλότερα της συγκεκριμένης περιοχής, να διατηρηθεί η δυναμική που θα μπορούσε να φέρει το Γ.Δ. προς τις 2.450 μονάδες με στόχο την προσέγγιση της επόμενης ”αντίστασης” στις 2.462 μονάδες.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της Εθνικής κυμαίνεται στα 22,28 ευρώ, της Alpha στα 25,78 ευρώ και της Πειραιώς στα 9,96 ευρώ.

Η εμπορευσιμότητα, όμως, είναι σαφώς πιο περιορισμένη απ’ ό,τι στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, κάτι που προσδίδει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα στη μέχρι στιγμής συνεδρίαση.

Μικρά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Motor Oil προς τα 7,90 ευρώ, της Hyatt προς τα 8,46 ευρώ, του ΟΤΕ στα 11,52 ευρώ, ενώ μικρές απώλειες σημειώνονται για Cosmote και ΟΠΑΠ.

Παρατηρείται επίσης πως μετοχές του μεγέθους της Βιοχάλκο ή των ΚΑΕ κατέγραφαν (γύρω στις 12.10) σημαντικές απώλειες 2,21% και 1,92% αντίστοιχα, με ελάχιστη προσφορά.

Στη μετοχή της Βιοχάλκο οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τα 1.650 τεμάχια, στα δε ΚΑΕ τα 4.900.

Σχετικά αυξημένες συναλλαγές, που θα μπορούσαν να συντηρήσουν μία βραχυπρόθεσμη τάση, καταγράφονται για τη μετοχή του Λογισμού, η οποία ενισχύεται κατά 5,1% στο 1,5 ευρώ.

Οι συναλλαγές (στις 12.10) προσέγγιζαν τις 25.000 τεμάχια.

Τηρουμένων των αναλογιών, ανοδική φορά διατηρείται για τις μετοχές των Προμότα, Σιδενόρ, Καλπίνη, Ναυτεμπορική, Singular, Κύπρου, Κορφίλ.

Για τη συνέχεια, όπως προαναφέρθηκε, απαιτείται συντήρηση υψηλότερα των 2.405-2.407 μονάδων, ακόμη και αν οι συναλλαγές κυμανθούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v