Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ:Διακρίνει θετικούς καταλύτες στην αγορά

Θετικούς καταλύτες για την ελληνική αγορά διακρίνει η Εθνική ΑΧΕ, όπως αναφέρει στη μηνιαία στρατηγική (2/4/2004), όπου εμφανίζεται αγοράστρια στην Τιτάν, επισημαίνοντας επίσης πως οι ”αμυντικοί” τίτλοι και οι τράπεζες προσφέρουν momentum μεσοπρόθεσμα.

Εθνική ΑΧΕ:Διακρίνει θετικούς καταλύτες στην αγορά
Θετικούς καταλύτες για την ελληνική αγορά διακρίνει η Εθνική ΑΧΕ, όπως αναφέρει στη μηνιαία στρατηγική (2/04/2004), όπου επισημαίνει πως υπάρχουν αγοραστικές ευκαιρίες στον κλάδο της λιανικής.

Παράλληλα, εμφανίζεται αγοράστρια στην Τιτάν, επισημαίνοντας επίσης πως οι ”αμυντικοί” τίτλοι και οι τράπεζες προσφέρουν momentum μεσοπρόθεσμα.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως τα θεμελιώδη στοιχεία της ελληνικής αγοράς παραμένουν αρκετά ελκυστικά, ενώ επισημαίνει την αύξηση του ΑΕΠ, αλλά και το γεγονός ότι τα πραγματικά επιτόκια κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, οδηγώντας κατά συνέπεια σε αύξηση της κατανάλωσης από τη οποία επωφελείται ο κλάδος του λιανικού εμπορίου.

Επίσης, σημειώνει πως η αποτίμηση της ελληνικής αγοράς κινείται οριακά υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ τονίζει πως η αναμενόμενη μερισματική απόδοση του 2004 είναι περισσότερο ”ελκυστική”.

Οι υψηλότερες τιμές των αγαθών επηρεάζουν τα κόστη του βιομηχανικού κλάδου, συμπληρώνει η Εθνική ΑΧΕ, επισημαίνοντας πως μια περισσότερο ευνοϊκή ισοτιμία του ευρώ θα αποτελέσει θετικό καταλύτη για την επανεκτίμηση των εγχώριων εξαγωγών.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στη Γερμανός, για την οποία προβλέπει περαιτέρω άνοδο (σε σχέση με το σύνολο των εταιριών του λιανικού εμπορίου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της), ενώ από τη μικρή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει την Jumbo και την Πλαίσιο.

Ταυτόχρονα, αναφέρει πως είναι αγοράστρια στην Τιτάν ως αποτέλεσμα του διαφοροποιημένου μοντέλου που έχει υιοθετήσει ο όμιλος, αλλά και του momentum της κερδοφορίας όσον αφορά στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Για τις τράπεζες, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως λειτουργούν σε ένα θετικό μακροοικονομικό περιβάλλον, ενώ συμπληρώνει πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της το momentum σε ό,τι αφορά τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης θα είναι θετικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v