Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βόλτες” πάνω από τις 2.400 μονάδες

Αυξημένη εμπορευσιμότητα καταγράφεται για τις μετοχές των Εθνικής και Alpha, η απόδοση των οποίων απορροφά την υποχώρηση της Eurobank, λόγω αποκοπής του μερίσματος. Συντηρείται από τεχνικής πλευράς ο Γ.Δ. πάνω από τις 2.400 μονάδες, αν και σε ορισμένες μετοχές χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης οι ενδείξεις προτρέπουν για ρευστοποίηση – κατοχύρωση κερδών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητική η μέχρι στιγμής εικόνα.

Αύξηση εμφανίζουν οι συναλλαγές, φτάνοντας στα 18 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο, καθώς στις Εθνική και Alpha καταγράφεται αυξημένη εμπορευσιμότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τις 11.30 στις δύο μετοχές οι συναλλαγές έφταναν τα περίπου 120.000 τεμάχια, με την Εθνική στα 22,30 ευρώ και την Alpha στα 26,20 ευρώ.

Αναμενόμενη η υποχώρηση της Eurobank προς τα 16,98 ευρώ, λόγω της αποκοπής του μερίσματος, ενώ συντηρείται προς τα 9,90 ευρώ η φορά της Πειραιώς.

Όπως εκτιμούσαν χρηματιστηριακοί αναλυτές, το πιθανότερο ενδεχόμενο για τη μετοχή της Eurobank είναι η επανάκτηση των 0,60 ευρώ σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως δηλαδή συνέβη και με τη μετοχή της Alpha Bank.

Το ενδιαφέρον συντηρείται, εύλογα, λόγω και της αυριανής γενικής συνέλευσης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών για ειδικούς λόγους.

Σταθεροποιητικά κινείται ο ΟΤΕ στα 11,50 ευρώ, ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΠΑΠ και της ΕΛΤΕΧ, που παραμένει στον FTSE-20.

Στη μετοχή του Αλουμινίου της Ελλάδος, η προσεχτική και επιλεγμένη συγκέντρωση δεν παραπέμπει -κατά την εκτίμησή μας- απλώς και μόνο σε τεχνικής μορφής αντίδραση.

Επιχειρηματικά δικαιολογείται το αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεκριμένων παικτών, οι οποίοι γνωρίζουν ότι στον όμιλο του Αλουμινίου της Ελλάδος πιθανότατα θα σηματοδοτηθούν εξελίξεις.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφωνόταν στο 105/65.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα με ουσιαστική ζήτηση στα 0,66 ευρώ εμφανίζει η μετοχή της Altec, με συναλλαγές 300.000 τεμαχίων (στις 11.30).

Ικανοποιητική η εμπορευσιμότητα και της LοgicDIS, με την τιμή της στα 0,58-0,59 ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται και οι Intracom Κατασκευές, Κορφίλ.

Από τη μέχρι στιγμής πορεία της αγοράς, διαπιστώνεται διάθεση συντήρησης του Γ.Δ. πάνω από τις 2.400 μονάδες, με παράλληλη, όμως, επιβράδυνση της ανοδικής τάσης αρκετών μετοχών της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Από τεχνικής πλευράς, οι ενδείξεις που καταγράφονται για αρκετές μετοχές της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης δίνουν κατ’ αρχήν ”σήματα” σταθεροποίησης, αν όχι μικρής διόρθωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v