Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Μ. Τρίτης

Το Κυπριακό, η εαρινή έκθεση της Κομισιόν που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο και τα μέτρα για τη συγκράτηση του δημόσιου ελλείμματος είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Μ. Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Μ. Τρίτης
Το Κυπριακό, η εαρινή έκθεση της Κομισιόν που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο και τα μέτρα για τη συγκράτηση του δημόσιου ελλείμματος είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Μ. Τρίτης.

Κυπριακό: Ξεσπάθωσε ο Ρ. Ντεκτάς κατά της λύσης, σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως κλειστά χαρτιά κρατούν Τ. Παπαδόπουλος και Δ. Χριστοφιάς, ενώ συμπληρώνει πως αύριο αναμένεται το διάγγελμα του Κύπριου Προέδρου.

Επίκεντρο ευρύτερων διεργασιών είναι τα τελευταία 24ωρα η Λευκωσία, με αλλεπάλληλες συναντήσεις, συνεδριάσεις και παρασκήνιο, αναφέρει Το Βήμα, ενώ η Καθημερινή τονίζει πως οι ηγεσίες κατευθύνονται προς το ”ναι”.

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις και η αγωνία εν όψει δημοψηφισμάτων, τονίζει η Εξπρές.

Πολλά λέγονται, πολλά γράφονται, αλλά ελάχιστα είναι γνωστά για το σχέδιο Ανάν, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που δημοσιεύει τα κυριότερα σημεία που αφορούν στη λειτουργία του νέου κράτους της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κομισιόν - Αλογοσκούφης: Μέτρα λιτότητας προανήγγειλε χθες εμμέσως ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως η εαρινή έκθεση της Κομισιόν, η οποία αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο, θα εκτιμά το ύψος του ελλείμματος στο 3,4% για φέτος.

Στα δανεικά στρέφεται αναγκαστικά η κυβέρνηση κάτω από το βάρος της δημοσιονομικής αναθεώρησης, αλλά και της δέσμευσης για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος που εξήγγειλε προεκλογικά, τονίζει το Κέρδος.

Αγωνία και προβληματισμός διακατέχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το περιεχόμενο της εαρινής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που παρουσιάζεται αύριο, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Μέτρα για τη συγκράτηση του δημόσιου ελλείμματος κάτω από το κρίσιμο όριο 3% του ΑΕΠ για εφέτος προανήγγειλε ουσιαστικά ο κ. Αλογοσκούφης χθες, σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει πως όπως προέβλεψε ο υπουργός Οικονομίας η δημοσιονομική απογραφή θα δείξει το έλλειμμα του 2003 πολύ κοντά στο 2,95%.

Δεσμεύσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μέτρα λιτότητας ανέλαβε η κυβέρνηση, βάζοντας στο ράφι τις προεκλογικές της υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και παροχών, τονίζουν Τα Νέα.

Εργοδοτικές οργανώσεις: Ρωγμές διαπιστώνονται στο ”σκληρό μέτωπο” των εργοδοτικών οργανώσεων απέναντι στο αίτημα της ΓΣΕΕ για αυξήσεις ύψους 8% στα κατώτατα όρια των αμοιβών, τονίζει Το Βήμα.

Τιτλοποιήσεις: Έντονο ενδιαφέρον για τιτλοποιήσεις αναμένεται να εκδηλώσουν πολλές ελληνικές τράπεζες την προσεχή διετία, όπου αναμένονται αυξημένες εκδόσεις τίτλων, αναφέρει το Κέρδος.

Ψυχαγωγικά Πάρκα: Πόλο έλξης για αρκετούς επιχειρηματίες αποτελούν τα ψυχαγωγικά πάρκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΔΕΚΑ: Μετοχές αξίας 870 εκατ. ευρώ έχει η ΔΕΚΑ, όπως τονίζει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ”αγκάθι” αποτελούν οι μετοχές των ΟΤΕ και ΕΛΠΕ που θα κληθεί να επαναγοράσει.

ΤΕΕ: Με τη στήριξη των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα εξελέγη στη θέση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας ο κ. Γιάννης Αλαβάνος, αναφέρει η Καθημερινή.

Εθνική: Για συζήτηση στο Μαξίμου αναφορικά με τους νέους υποδιοικητές της Εθνικής κάνει λόγο η Ημερησία, που τονίζει πως χθες ο κ. Τ. Αράπογλου και ο κ. Γ. Αλογοσκούφης είχαν σύσκεψη μαζί με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Την εκτίμηση ότι η αβεβαιότητα στα χρηματιστήρια και στις αγορές ομολόγων θα μετριαστεί κατά τους προσεχείς μήνες εκφράζει η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με Το Βήμα.

Eurobank: Πριμ στους μετόχους της δίνει η Eurobank, όπως αναφέρει η Ημερησία, που επισημαίνει πως η Τράπεζα θα χορηγεί δάνεια με χαμηλότερα επιτόκια σε όσους έχουν μετοχές της, ενώ συμπληρώνει πως συζητεί την εξαγορά της Intertrust ΑΕΔΑΚ.

Εμπορική: Την έκδοση ομολογιακού δανείου εξετάζει η Emporiki Bank σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η Τράπεζα αναμένεται να αντλήσει κεφάλαια ύψους 200 – 300 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Μονάδες σε 13 νησιά θα λειτουργήσει η ΔΕΗ για τις ανάγκες του καλοκαιριού, αναφέρει το Κέρδος.

Intertrust: Τα δεδομένα της εγχώριας αγοράς επενδύσεων θα αλλάξει μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ελληνική αγορά διαχείρισης κεφαλαίων που βρίσκεται στα ”σκαριά”, αναφέρει η Εξπρές, που συμπληρώνει πως αναφέρεται στην πώληση της Intertrust ΑΕΔΑΚ από τη μέτοχό της F&C.

Altec: Επαμφοτερίζουσα μοιάζει να είναι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ σε σχέση με την εισήγηση για την απ’ ευθείας ανάθεση ύψους 23 εκατ. ευρώ στην Altec του κ. Αθανασούλη υπό τη λογική του υπεργολάβου σε έργο που το υπουργείο Γεωργίας έχει ήδη αναθέσει στον Οργανισμό, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v